promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kemoterápiájáról vallott Szentesi Éva, áttétet fedeztek fel az írónőnél, már egy műtéten is átesett

Kemoterápiájáról vallott Szentesi Éva, áttétet fedeztek fel az írónőnél, már egy műtéten is átesett

Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Tíz év után tért vissza a kór, pozitívan áll a kezeléshez Szentesi Éva.

Tavasszal érkezett a szörnyű hír, hogy az írónőnél kiújult korábbi betegsége, ami miatt újabb műtéti beavatkozáson kellett átesnie. Habár az operáció sikeres volt, most kemoterápiás kezelésre készül, amely pénteken veszi kezdetét.

„Nagyon készülök rá lelkiekben. Végül lesz kemoterápiás része is, biológiai és immunterápiás része is van. Tíz év alatt nagyon sokat fejlődtek az onkológiai kezelések, talán ez a leggyorsabban fejlődő része az orvostudománynak”

– fogalmazott.

Szentesi Éva azt is elárulta, hogy célzott kezelést kap, ami manapság már megszokott dolognak számít, és sokkal jobb hatékonysággal kezelhető vele az adott betegség. Hozzátette, ugyanazzal a kórral kezelik, mint egy évtizeddel korábban, azonban most nyirokáttéttel is meg kell küzdenie.

„Most már nagyon várom, hogy kezdődjön a kezelés, mert bár volt egy fantasztikusan jó műtétem, de sebészileg nem lehet mindent kiszedni erről a területről, valamennyi rész maradt bent”

– mondta.

Az írónőnek kedvese adja a legtöbb energiát, mint fogalmazott, egyedül nem lenne képes végigcsinálna a kezelést. Ám nagyon bízik annak eredményében, és az orvosai is tartják benne a lelket az elkövetkezendő, nehéz időszak során.

„Élem az életemet aktívan, amennyire tudom aktívan élni, és épülgetek az operációból, ami most már két hónapja volt. Szóval én az élettel foglalkozom és megyek előre”

– tette hozzá, aláhúzva, hogy jól érzi magát, jelenleg pedig otthonról dolgozik, de emellett persze igyekszik kikapcsolódni is.

Szentesi Évát még 2020-ban nyilvánították gyógyulttá, ám idén érezte, hogy valami baj van. Csípőfájdalommal kezdődött a dolog, de mint mondta, az érzés ugyanaz volt, mint tíz éve. Orvosai akkor azt mondták, kizárt, hogy a korábbi betegsége tért vissza, ám később kiderült, hogy a megérzése sajnos beigazolódott.

Forrás: 24.hu, RTL