promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a méregdrága kezelést kapta volna Tompos Kátya, a Szegedi Tudományegyetem doktora mondta el a forradalmi eljárás részleteit
Borítókép:  Youtube - HIRTVvideok
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Remélhetőleg a jövőben Magyarországon is elérhető lesz, szinte minden rák ellen csodaszer.

Gyászba borult az egész ország: hihetetlenül fiatalon, mindösszesen 41 évesen elhunyt Magyarország egyik legtehetségesebb és legkedveltebb színésznője, Tompos Kátya. Hosszú évek óta vívott már harcot a gyilkos kórral, ám néhány nappal ezelőttig a nyilvánosság semmit sem tudott a mindenét felemésztő harcról, amelyen végül nem tudott felülkerekedni. Mindent megtett, ami tőle telhető volt, ám erőforrásai kimerültek, csak ezért állt a nyilvánosság elé a problémájával. Példa nélküli összefogást láthattunk: a május 25-én tartott gálaműsor, melynek teljes bevételét Kátya kezelésére fordították volna, hatalmas sikerrel zárult, összegyűlt a pénz a külföldi terápiára. Kátya azonban ezt már nem érhette meg: rá három nappal, szerettei körében, örök álomba merült a kórházban. Állapota az utolsó héten rohamosan romlani kezdett és bár addig bizakodóak voltak, mégis megtörtént a legrosszabb.

Az egyik legnagyobb erőforrást, időt én pénzt elnyelő tudományos projekt a rákkutatás. A mai napig nem egyértelmű, hogy milyen okai vannak a kialakulásának és bár életmódunkkal sokat tudunk tenni az egészségünk megőrzése érdekében, mégsem garancia ez arra, hogy minket elkerülnek a daganatos megbetegedések. Egy világ áll értetlenül Katalin hercegné rákbetegsége előtt, hiszen a híresen egészségtudatos Middleton valóban mindent megtett azért, hogy hosszú és egészséges élete legyen. És hiába fejlődik a tudomány, a rák még ma is az egyik vezető halálok a betegségek között. Vannak azonban ígéretes kutatások, melyek egy újfajta gyógymód lehetőségével kecsegtetnek. Ez az úgynevezett immunterápia, ezt a kezelést kapta volna meg Kátya is külföldön.

Jelenleg Magyarországon még nem elérhető ez a kezelés, melynek részleteiről a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának igazgatója beszélt. Már most úgy beszélt róla, hogy a közeljövő egyik leghatékonyabb kezelési lehetősége lesz, nagyon jó eredménnyel lép fel ugyanis a rákos sejtek ellen.

„Akkor, amikor én immunterápiát adok, akkor az immunrendszert próbálom arra rávenni, hogy ő az idegenként ott lévő daganatsejteket felismerje.” ... Akkor elindul egy folyamat, aminek az eredményeképpen új T-sejtek fognak létrejönni, amik képesek elölni a daganatot.”

A tanulási folyamat azonban jóval több idő, mint a sugár- vagy a kemoterápia, azonban nagyon személyreszabott a kezelés menete, éppen ezért hatásosabb is, hatása pedig hosszú évekig kitart. A kezelés ára több millió forint havonta és nem mindegyik fajtája elérhető az országban. Az itthon elérhető terápiák egy részt a Nemzeti Egészségbiztosító finanszírozza, azonban csak akkor, ha esélyt látnak a gyógyulásra. A többi sajnos csak külföldön, fizetős formában elérhető.

„Az immunterápiánál viszont, hogyha nekünk sikerül fölépíteni szépen lassan, illetve a gyógyszeres kezelés kapcsán sikerül felépíteni a szervezetnek ezt az éberségét és képes elpusztítani a daganatot, akkor ez a hatás nagyon sokszor éveken keresztül képes megmaradni.”

A videót az immunterápiáról és Kátya kezelésének részleteiről ide kattintva tudod megnézni:

Forrás: rtl.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás