promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Boros Lajosnak ez volt az egyetlen és utolsó kívánsága, de Bochkor Gábor nem teljesítette, a legnagyobb betegségben is csak erre vágyott

Boros Lajosnak ez volt az egyetlen és utolsó kívánsága, de Bochkor Gábor nem teljesítette, a legnagyobb betegségben is csak erre vágyott

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Lali király egyik legközelebbi barátja mondta ki a kegyetlen igazságot.

Az egész országot mélyen megrázta, hogy hosszú betegeskedés után, életének 78. évében elhunyt Boros Lajos. 

Boros Lajos, a magyar rádiózás ikonikus alakja, életének utolsó időszakát kórházban töltötte, állapota ugyanis az elmúlt év során drasztikusan romlott. A mindig életigenlő és humoros Boros lassan elvesztette erejét, a betegség pedig felülkerekedett rajta. Közeli barátai, köztük Baráz Miklós, szomorúan tapasztalták, hogy Boros már nem volt képes kommunikálni, még a humoros telefonbeszélgetéseik is megszakadtak.

Boros az élete során mindig is a közönsége előtt szeretett szerepelni, akár a rádióban, akár színpadon. Élete végén azonban egyre inkább visszahúzódott a nyilvánosságtól, állapota miatt már nem tudott részt venni a nyilvános szerepléseken. Különösen fájdalmas volt számára, hogy egykori kollégái, Bochkor Gábor és Voga János nem hívták meg újra a műsorukba, pedig Boros Lajos számára ez nagy álom volt.

Az egykor mindig vidám, sziporkázó személyiség a végsőkig küzdött a halálos kórral, de végül augusztusban, hosszú szenvedés után elhunyt. A család és barátai, akiket az orvosok már korábban felkészítettek a legrosszabbra, mély fájdalommal vették tudomásul elvesztését. Az ország Lali királya nem írt végrendeletet, mert nem akarta szeretteire hagyni a döntést, de mindig is bízott abban, hogy ők majd méltón emlékeznek meg róla.

Boros Lajos neve örökre összeforrt a magyar rádiózás történetével, és a hallgatók, valamint a szakma egyaránt egy legendás rádióst veszítettek el vele. Az utolsó évében bekövetkezett drámai állapotromlás, különösen a kommunikációs képességeinek hanyatlása, mélyen megérintette barátait és családját. Boros mindig is kiemelkedő intelligenciájával és humorával tűnt ki, és ez a szellem az, amit mindannyian emlékezetükbe vésnek róla.

A két legendás rádióst utoljára itt lehetett együtt látni, hallani:

Forrás: Blikk