promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen gyűlölet zúdult a magyar olimpikon nőre, végül mégis őt hibáztatják a vereségért

Hihetetlen gyűlölet zúdult a magyar olimpikon nőre, végül mégis őt hibáztatják a vereségért

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Csapattársai vigasztalták Pusztai Lizát, Párizsban érte utol a népharag.

A 2024-es párizsi olimpián a magyar női kardcsapat, melynek tagjai Pusztai Liza, Márton Anna, Szűcs Luca és Battai Sugár voltak, a hatodik helyen végzett. A csapat az előzetes várakozásoknak nem tudott megfelelni, mivel a negyeddöntőben a japánok ellen 45-37 arányban vereséget szenvedtek, majd az 5. helyért folytatott küzdelemben az amerikaiak ellen is alulmaradtak 45-39-re.

Pusztai Liza, aki a csapat egyik kiemelkedő tagja, egy különösen nehéz mérkőzést élt át, ahol 9-0-ra kikapott a japánok ellen az egyik asszójában. A vereség után Pusztai közösségi oldalain számos bántó megjegyzést kapott, ami mélyen érintette őt.

Bár most nem hozták meg a várt eredményeket, az olimpia tapasztalata hosszú távon hozzájárulhatnak a magyar női kardcsapat fejlődéséhez. A megszerzett tapasztalatok és a kemény munka eredményeképpen a sportolók még felkészültebben vághatnak neki a következő megmérettetéseknek, és remélik, hogy a jövőben ismét világbajnoki címet szerezhetnek.

A közösségi médiában tapasztalt negatív reakciók ellenére Pusztai és társai elszántak maradtak, és a nehézségeket leküzdve továbbra is a legjobbjukat nyújtják majd a sportban. A csapatnak most az a feladata, hogy feldolgozza a párizsi olimpia tapasztalatait, és újult erővel készüljön a következő kihívásokra.

forrás: Magyar Nemzet