promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy évvel a tragédia után végre napvilágra került a magyarok egyik kedvenc énekesnőjének haláloka

Egy évvel a tragédia után végre napvilágra került a magyarok egyik kedvenc énekesnőjének haláloka

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Egészen eddig teljes homály fedte az igazságot, most végre kiderült, mi is történt valójában azon a tragikus napon.

Az ír énekesnőt, aki zenéjéről és aktivizmusáról is ismert volt, 2023. július 26-án találták meg otthonában, ám akkor már nem tudtak segíteni rajta. Most pedig alig több mint egy évvel a halála után nyilvánosságra hozták Sinéad O'Connor halálának hivatalos okát.

O'Connor a zenéjéről és aktivizmusáról volt ismert, de egy különösen emlékezetes eseménnyel örökre beírta magát a történelembe: 1992-ben a Saturday Night Live-ban a közönség előtt széttépte II. János Pál pápa fényképét, melynek eredményeképpen kitiltották az NBC-től, noha O'Connor kitartott döntése mellett, később "briliánsnak" nevezte a tettét.

A nőnek nagyon bonyolult kapcsolata volt a hírnévvel és az azt körülvevő celebkultúrával egyaránt, ennek pedig nem is egyszer adott hangot a nyilvánosság előtt: 24 éves korában például levelet írt a Recording Academy-nek, kritizálva őket, amiért az "anyagi haszonra" helyezik a hangsúlyt. 

O'Connort 2023. július 26-án találták meg londoni otthonában eszméletlenül, ám akkor már nem tudtak segíteni rajta. Halálának okát pedig egészen a mai napig titkolták. Halála után a családja közleményt adott ki, melyben bejelentették az énekesnő és aktivista halálát, ugyanakkor azt nem árulták el, hogy mi történt.

A London Inner South Coroner's Court, a London déli részén található bíróság a halottkém hivatalos tájékoztatása nyomán azonban most elárulta O'Connor halálokát: közleményük szerint az énekesnő "krónikus obstruktív tüdőbetegség és hörgőasztmája súlyosbodásának" következtében vesztette életét, hozzátéve, hogy halálának idején alsó légúti fertőzéssel is küzdött.