promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nyilvánosságra hozták az eltitkolt felvételt a World Trade Center elleni terrortámadásról, 23 év után tették közzé a sosem látott képsorokat

Nyilvánosságra hozták az eltitkolt felvételt a World Trade Center elleni terrortámadásról, 23 év után tették közzé a sosem látott képsorokat

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

23 év után közszemlére tették a vágatlan, eltitkolt felvételt a szeptember 11-ei terrortámadásról.

Eddig sosem látott, eltitkolt felvétel került ki a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásról, amikor is két, terroristák által eltérített utasszállító gép belerepült a New York-i World Trade Centerbe. Az ikertoronyok összeomlásáról most 23 év után nyilvánosságra hoztak egy vágatlan felvételt, amit eddig csak nagyon kevesen láthattak.

Az alábbi felvételt New York 64. utcájában, a Saint Marks Place egyik toronyházának tetejéről készítette egy férfi, és a manhattani World Trade Center két tornyának leomlása látható rajta. A felvétel elején már mindkét torony lángokban áll a repülőgépek becsapódások után.

Az eredeti, vágatlan videó 57 perces; ebből készült egy rövidebb, 6 perces változat. A hosszú videót közzétevő Kei Sugimoto azt írta kommentárként, hogy a felvétel történészi célokra használható, illetve elárulta, hogy a képsorokat egy Sony VX2000-as videokamerával rögzítette, amihez telekonvertert használt. Emiatt aztán többször egészen közeli felvételeket tudott készíteni a lángoló épületekről.

Sugimoto felvételén az ikertornyok összeomlását is egészen közelről nézhetjük meg, de fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az alábbi megrázó képsorok még 23 év után is megzavarhatják egyes olvasóink nyugalmát, éppen ezért megtekintését mindenki saját felelősségre tegye.

Alább a felvétel mindkét verzióját meg tudjátok nézni. Az első videón a teljes felvételt meg tudjátok nézni, ami közel egy órás, alatta pedig a belőle vágott, rövidebb verzió nézhető meg, ami 6 perc 17 másodpercesre lett összetömörítve.

Ez a vágatlan verzió:

Ez pedig a rövidebb változat: