promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási rejtély, hogy kerülhetett egy hajó World Trade Center romjai alá, keresik a lehetséges válaszokat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő mit fedeztek fel a ledöntött ikertornyok alatt.

A szeptember 11-i terrortámadás az XXI. század egyik legszomorúbb eseménye volt és még mindig tartogat rejtélyeket. A World Trade Center romjai alatt találtak egy titokzatos hajóroncsot, ami teljesen meglepte a tudósokat.

Az építőmunkások 2010-ben kezdték újjáépíteni a területet, és közben egy régi fahajót találtak. Négy évnyi ásatás, elemzés és vizsgálat után a tudósok végül megállapították, hogy a hajót az 1770-es években építették. Ez pont a Függetlenségi Nyilatkozat kihirdetésekor volt, amikor az Egyesült Államok megalapítását támogatták. A kutatók azt is felfedezték, hogy a hajót tölgyfából készítették, ami Philadelphiából származott.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a titokzatos hajót eredetileg holland telepesek építették, hogy rakományt és utasokat szállítson a Hudson folyóban. De hogyan került a World Trade Center alá? A tudósok szerint a hajó körülbelül 20-30 évig szolgált, mielőtt elsüllyedt a Manhattan alsó területén. Azonban a történészek még mindig nem tudják biztosan, hogy az elsüllyedés véletlen volt-e, vagy szándékosan küldték a hajót hullámsírba. Az elkövetkező évtizedekben a hajó maradványait szemét, törmelék és kőzet borította be, amit használtak Manhattan terjeszkedéséhez.

Az építési munkálatok során még osztrigákat is találtak a hajótesten, ami arra utal, hogy a hajó már jó ideje víz alatt volt, amikor elkezdték építeni azt a területet, ahol végül az ikertornyok emelkedtek fel. A hajó maradványai ma már a New York Állami Múzeumban tekinthetők meg, folyamatosan emlékeztetve minket a múlt rejtélyeire és a város folyton változó történetére.

Forrás: ladbible

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás