promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb bizarr fejlemény a Trump elleni merénylet körül, el akar titkolni valamit a Google?

Újabb bizarr fejlemény a Trump elleni merénylet körül, el akar titkolni valamit a Google?

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Sokan értetlenül állnak a jelenség előtt.

A Breitbart cikke arról számolt be, hogy a Google eltávolította a "Trump assassination attempt" keresési javaslatokat az automatikus kiegészítés funkciójából, ami számos reakciót váltott ki a médiában és a közösségi médiában egyaránt. A cikk szerint a Google manipulációval vádolják, amiért eltüntette ezeket a keresési javaslatokat, és ezzel elfojtja az információkat a volt elnök ellen elkövetett merényletkísérletről.

A Breitbart cikkében azzal érvelnek, hogy ez a lépés része egy szélesebb körű médiamanipulációnak, amely célja, hogy minimalizálja a Trump elleni erőszakos cselekményekről szóló híreket. Donald Trump Jr. is megszólalt az ügyben, élesen bírálva a médiát és a baloldali politikusokat, akik szerinte már hosszú évek óta démonizálják az édesapját, és hozzájárultak az ellene irányuló erőszakos retorikához.

A merényletkísérlet során egy lövés súrolta Trump fejét, aminek következtében vérzett a jobb füle. Ennek ellenére Trump röviden előbújt a Secret Service védelme alól, és ökölbe szorított kézzel, harcra buzdító szavakkal fordult támogatóihoz. A merényletkísérlet után több közéleti személyiség is reagált, köztük Elon Musk, aki támogatásáról biztosította Trumpot és gyors felépülést kívánt neki.

A cikk beszámol arról is, hogy a baloldali média és politikai elemzők egy része azonnal a Trump és követői által hangoztatott erőszakos retorikát hibáztatta a támadásért. A CNN és az ABC műsorvezetői hangsúlyozták, hogy az ilyen támadások csak tovább szítják az országban tapasztalható megosztottságot és erőszakot.

A Trump elleni merényletkísérletet július 13-án követték el, amikor egy nyilvános rendezvényen egy merénylő tüzet nyitott az exelnökre. A támadás következtében Trump csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de az incidens nagy port kavart mind a politikai, mind a közéleti diskurzusban.

Az eset kapcsán számos kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy a Google miért távolította el a releváns keresési javaslatokat, és vajon ez mennyiben befolyásolja a közvélemény tájékozódását és az információhoz való hozzáférését. A Breitbart cikk szerzői szerint ez az eset is rávilágít arra, hogy a nagy tech cégek milyen mértékben képesek irányítani és befolyásolni a nyilvánosságot és a közvéleményt.

A merényletkísérlet és a Google lépései komoly vitákat váltottak ki, és tovább mélyítették az amerikai politikai táborok közötti szakadékot. A Breitbart cikke arra figyelmeztet, hogy a médiamanipuláció és a tech cégek beavatkozása súlyos következményekkel járhat a demokráciára és az információszabadságra nézve.

forrás: Breitbart