promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez Cinthya Dictator igazi neve, sosem gondoltál volna erre

Ez Cinthya Dictator igazi neve, sosem gondoltál volna erre

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A címlapokat látva te is elgondolkodtál már azon, hogy mi lehet az igazi neve? Most eláruljuk! 

Cinthya Dictator már fiatalon kibontakoztatta művészi hajlamait: az érettségi után a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán tanult tovább, ahol 2015-ben diplomázott. Az egyetem alatt és után számos kiállításon mutatta be munkáit, többek között a 2011-es Arany Tűsarok gálán és a 2018-as Budapest Music Centerben rendezett Heroes & Stories kiállításon. Nemcsak fotóművészetével, de performanszaival is elismertté vált.

Már 13 éves korától foglalkozott saját stílusának kifejezésével, 17 évesen pedig már nemcsak fotózott, de modellt is állt. A Cinthya Dictator nevet tizenévesen választotta magának, amikor egy magyar Marilyn Manson rajongói kör része volt. Az álnév a szubkultúra részeként született, később pedig MySpace profilján is ezt használta. Itt figyelt fel rá egy médiában jártas személy, aki segítette elindítani karrierjét.

2009-ben statisztaként szerepelt az Álom.net című magyar romantikus vígjátékban, ahol ismerkedett meg a stábbal, akik tanácsolták neki, hogy jelentkezzen egy casting ügynökséghez. Így került be a magyar X-Faktor első szériájának reklámjába, melynek révén országosan ismertté vált extravagáns stílusával. Az RTL Klubbal való együttműködés eredményeként szerepelt a Győzike Show-ban is, ahol Gáspár Evelint hívta meg egy extrém fotózásra. További castingok során szerepelt Katy Perry Firework című slágerének videóklipjében is, melyet Budapesten forgattak.

22 éves korában, egy díjátadón találkozott későbbi párjával, Varga Viktor magyar énekessel. 2013-ban a TV2 felkérte őket, hogy szerepeljenek az Édes Élet című realityben, mely során Cinthya Dictator országosan ismert televíziós személyiséggé vált. A műsor alatt azonban nyirokrákot diagnosztizáltak nála, eljegyezték, és többször szakítottak Varga Viktorral. 

Szakításuk után egy időre különváltak, majd újra összejöttek és együtt szerepeltek A nagy duett című műsorban. 2016-ban végleg felbontották szerződésüket a TV2-vel. Később a Viasat 3-mal is együttműködött a Flúgos Futam, a Sikítófrász és az Ide süss! című műsorokban, majd 2019-ben elindult az RTL Klub Konyhafőnök című műsorában is.

Cinthya Dictator nemrég megmutatta követőinek közös otthonát zenész párjával, Molnár Tamással. A virtuális lakásbemutató során számos érdekességet osztott meg a bútoraikról és kiegészítőikről, amelyek közül sokat ők maguk terveztek. A pár öt éve van együtt, és 2022-ben megtörtént a lánykérés is. 

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy Cinthya Dictator a házasság után megtartja-e születési nevét. A művésznő valódi neve ugyanis Gombos Cintia Mercédesz.