promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Csuja Imre eddig hallgatott Tompos Kátyáról, de most ki kellett mondania: megrendítő vallomást tett kamerák előtt a Valami Amerika sztárja

Csuja Imre eddig hallgatott Tompos Kátyáról, de most ki kellett mondania: megrendítő vallomást tett kamerák előtt a Valami Amerika sztárja

Borítókép:  MTI/ZIH ZSOLT
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Csuja Imre hosszú hallgatás után megtörte a csendet, és megrendítő vallomást tett Tompos Kátya halála után.

Tompos Kátya hosszú küzdelem után, 41 éves korában hunyt el idén május 31-én. A színésznő halála nemcsak szeretteit, de barátait és pályatársait is nagyon megrázta, közülük többen meg is szólaltak utána a nyilvánosság előtt. Egy színész azonban nem nyilatkozott ebben a szomorú és tragikus ügyben, pedig mondhatni egy ország várta, hogy elmondja az érzéseit és azt, hogy milyen kapcsolat fűzte az életben Tompos Kátyához.

Csuja Imre nevét nagyon sokan ismerik itthon, hiszen amellett, hogy Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, nem mellesleg A mi kis falunk című sikersorozat egyik főszereplője, emellett hazánk egyik legkiválóbb szinkronszínésze is. Ő és Tompos Kátya korábban Herendi Gábor Valami Amerika 2. című filmjében dolgozott együtt, amiben apa-lánya kapcsolatban álltak egymással.

Csuja Imre Bala figurája volt az, aki megfinanszírozta a Várnai-testvérek előadását, de csak azzal feltétellel, ha szeretett lánya alakítja a női főszerepet. Később Tompos Kátya karaktere beleszeret a legkisebb Várnaiba, a Hujber Feri által alakított Andrásba, de Bala ezt eleinte nem nézi jó szemmel.


Csuja Imre most az ATV Húzós című műsorában beszélgetett Rónai Egonnal, amiben megrendítő vallomást tett. A színésszel készült interjú során számos nehéz téma előkerült, Tompos Kátyához fűződő viszonya mellett azok a tragédiák, amikor elvesztette a fiait, illetve hogy gyakran játszik olyan darabokban, amikben szóba kerül a gyerekhalál. Utóbbira felhozta példának a Tóték című előadást, amiben elmondása szerint mindig bepárásodik a szeme a színpadon, mikor a gyerekről beszél, hiszen neki személyes vallomás az a mondat.

Csuja Imre számára ezek a szerepek, a színpadon való játszás, és a közönség egyfajta pszichológiai menedékként szolgálnak; a színész életében több tragédia is bekövetkezett, hiszen legidősebb gyermeke, Gergő még 21 évvel ezelőtt öngyilkos lett, 2019-ben pedig a másik fia, Bence vetett véget saját kezével az életének.

Az ATV műsorvezetője, Rónai Egon a beszélgetés egy pontján szóba hozta Tompos Kátyát is, aki Csuja Imre lányát játszotta Herendi Gábor filmjében. Mint kiderült, a két színész között az életben is szoros kapcsolat volt, emellett azt is elárulta, hogy már a Valami Amerika próbafelvételein egyértelműen látszott, hogy összepasszolnak. A színésznő halála kapcsán csak ennyit mondott a kamerák előtt:

„Nagyon megrendültünk. Nekem a lányomat játszotta… nagyon jó apa-lánya kapcsolat volt közöttünk”