promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar nagyváros nevét vésték a Vatikán padlójára, jól látható helyre a Szent Péter-bazilikában, ahol turisták milliói láthatják

Magyar nagyváros nevét vésték a Vatikán padlójára, jól látható helyre a Szent Péter-bazilikában, ahol turisták milliói láthatják

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A Vatikán padlóját egy magyar nagyváros neve díszíti, de sokan észre sem veszik a magyar turisták közül sem.

A Vatikánban évente több millió turista fordul meg, de csak kevesen vannak közülük, akik úgy mennek végig a termeken és a Szent Péter-bazilikán, hogy tényleg körbe néznek, és alaposan szemügyre veszik azokat a csodálatos szobrokat, freskókat, és emlékeket, amik Róma ékkövét díszítik. A magyar látogatóknak is érdemes nyitott szemmel járniuk a Vatikánon belül, ugyanis telis-tele van magyar vonatkozású tárgyakkal, festményekkel, de még néhány olyan ereklyét is őriznek, amik igazi különlegességnek számítanak.

Például itt található a Szent Korona és a jogar másolata is, amit még X. Piusz kapott ajándékba, illetve a turisták számára nem látogatható részen, a Raffaello loggiában van egy hatalmas Magyarország térkép, ami mellé hatalmas betűkkel írták fel kis hazánkról, hogy

„KITŰNIK TERMÉKENY FÖLDJÉVEL, ARANYA BŐSÉGÉVEL, FÉRFIAI VITÉZSÉGÉVEL”.

Ez azonban sajnos a Vatikán elzárt részén van, tehát saját szemünkkel soha nem nézhetjük meg, viszont van egy nagyon érdekes magyar vonatkozás a Szent Péter-bazilika padlójára vésve, amit viszont mindenki jó közelről megcsodálhatna, de a legtöbben nem is veszik észre, csak átlépnek felette.

Merthogy egy magyar nagyváros nevét vésték rá a bazilika főhajójának padlózatára. Ezen egyébként semmi meglepő nincsen, hiszen a világ legnagyobb templomai vannak megjelölve a Szent Péter-bazilika apszisától mért hosszúságuk szerint, tehát hogy ahhoz képest milyen nagyságúak a világ többi részén található vallási építmények.

Ezek között van megnevezve Esztergom neve is, hiszen itt is van egy hatalmas bazilika, a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház, ami külső méreteit tekintve hazánk legnagyobb egyházi épülete, egyben az ország második legmagasabb épülete, hiszen 100 méter magas; nem beszélve arról a tényről, hogy ez Európa harmadik legnagyobb bazilikája.

Érthető tehát, hogy miért került fel 1977-ben a Vatikán padlójára, méltó helyet kapott Rómában Esztergom neve, amit érdemes megnézni és lefotózni, tehát mostantól mindenki, aki a Vatikánban tesz látogatást, alaposan fürkéssze át a padlót és keresse meg rajta a magyar nagyvárost.