promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Donald Trump és Fico után III. Károly következik? Merénylőgyanús férfit állítottak elő az angol király közvetlen közelében amikor Amerikában járt, megrettent Európa

Donald Trump és Fico után III. Károly következik? Merénylőgyanús férfit állítottak elő az angol király közvetlen közelében amikor Amerikában járt, megrettent Európa

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Üzleti találkozó miatt utazott az államokba Károly király, ott tűnt fel a gyanús alak, azonnal intézkedett a királyi testőrség.  

Amikor III. Károly király és felesége, Kamilla királyné a Jersey-szigeten jártak, gyanús alakot észleltek a királyi pár testőrei, ami azonnali cselekvésre késztette őket. A helyzet komolyságát felismerve, a testőrök gyorsan elszállították a párt a Weighbridge Place-en megrendezett szabadtéri kiállításról egy közeli szállodába, a Pomme D'or hotelbe, ahol biztonságban folytathatták programjukat. Az incidens során a biztonsági személyzet egy személyt vett őrizetbe, de kiderült, hogy téves riasztás történt​.

Ez az esemény mindössze néhány nappal azután történt, hogy egy hasonló merényletkísérlet érte Donald Trump volt amerikai elnököt. A pennsylvaniai gyűlésen történt lövöldözésben Trumpot a jobb fülén érte lövés, de szerencsére már elhagyhatta a kórházat. Az eset rámutatott a vezető személyek elleni fenyegetésekre, és a királyi testőrség Jersey-szigeti gyors reakciója is a magas szintű készültség jele volt. A történtek során III. Károly király és Kamilla királyné biztonságban folytathatták programjukat, miután a helyzet tisztázódott​.

A királyi pár Jersey-szigeti látogatása nem csak a helyiek számára volt jelentős esemény, hanem a biztonsági szolgálatok számára is komoly kihívást jelentett. A Jersey Expo során, ahol Károly és Kamilla több helyi vállalkozóval is találkoztak, a biztonsági személyzet egy drónt is észlelhetett a helyszínen, ami fokozta az aggodalmakat. Az események gyors és hatékony kezelése lehetővé tette, hogy a királyi pár rövid időn belül visszatérhessen nyilvános kötelezettségeihez, és folytathassák a tervezett programot a szigeteken​.

A Donald Trump volt elnök ellen megkísérelt merénylet komoly politikai viharokat kavart az Egyesült Államokban. Az esetet követően Joe Biden elnök bejelentette, hogy visszalép a 2024-es demokratikus elnökjelöltségtől. Biden döntése növeli a bizonytalanságot a választási versenyben és a piacokon is, miközben a demokraták új jelölt után néznek. Biden visszalépésével Kamala Harris alelnök vált esélyessé a demokraták jelöltségére, amely új lendületet adhat a kampánynak.

forrás: The New York Sun