promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitotta a zuhanycsapot egy férfi, rettenetes kínok között halt meg: még hallották az üvöltését, de már nem tudták megmenteni

Kinyitotta a zuhanycsapot egy férfi, rettenetes kínok között halt meg: még hallották az üvöltését, de már nem tudták megmenteni

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Elképzelhetetlen fájdalmakat kellett átélnie, pedig csak tusolni akart, esélytelen volt, hogy túlélje.

Hosszas szenvedés után hunyt el egy férfi, miután szállodai szobájában a zuhany túl forró volt. Most a hozzátartozók számára milliós kártérítést ítéltek meg. A tragédia 2021. november 19-én történt az amerikai Kentucky államban, az Econo Lodge Motelben. Alex Chronis, aki élelmiszer-értékesítőként egy Cincinnati környéki szakkiállításon vett részt, két kollégájával osztozott egy szobán. Amikor reggel zuhanyozni indult, maga sem gondolta, hogy ezzel megpecsételi sorsát.

A zuhanyzó hőmérséklete 65 Celsius-fok körül volt beállítva. A 76 éves férfi azonnal összeesett, amikor megérezte a forró vizet. Kollégái hallották meg a sikolyait és azonnal kihúzták a zuhany alól, de addigra már súlyos égési sérüléseket szenvedett. Sebeit bekenték, bekötözték, majd Chronis elment a szakkiállításra, és folytatta munkáját. Azonban még aznap este felkereste a sürgősségi osztályt, ahonnan az orvosok kifejezett tanácsa ellenére végül hazament - és ez végzetes döntésnek bizonyult.

Két nappal a zuhanyzós incidens után Chronis kórházba került, ahonnan már soha nem térhetett vissza. A számos műtét ellenére állapota folyamatosan romlott. Öt hónappal később, szerettei körében hunyt el a vidám családapa.

Az eset után hosszú jogi küzdelem következett a motel üzemeltetőjével. Jeff Blankenship, a család ügyvédje a Law & Crime portálnak nyilatkozva elmondta: „Chronis halálát a súlyos forrázási sebekből eredő komplikációk okozták, amelyek olyan könnyen elkerülhetőek lettek volna, ha a szálloda vezetősége egyszerűen bevezet egy olyan eljárást, amely biztosítja a vendégek biztonságát.” Az esküdtszék bizonyítottnak látta, hogy a szálloda vezetősége nem tett eleget a vendégekkel szembeni gondossági kötelezettségének.

A túlélő hozzátartozók 2 millió dollár, azaz körülbelül 720 millió forint kártérítésre jogosultak. Ez az összeg némi vigaszt jelent a család számára, de nem tudja visszahozni a szeretett férjet és apát, akinek halála elkerülhető lett volna. A tragédia nemcsak a családot, hanem a közvéleményt is megrázta, rávilágítva a szállodák biztonsági protokolljainak fontosságára és a vendégek védelmére.

Az eset kapcsán számos kérdés merült fel a szállodai biztonsági előírásokkal és azok betartásával kapcsolatban. A Chronis család reméli, hogy az ítélet nemcsak anyagi kárpótlást jelent, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy mások hasonló tragédiáktól megmenekülhessenek. A történet arra figyelmeztet, hogy a szállodák vezetőségének mindent meg kell tenniük a vendégek biztonságának garantálása érdekében, hogy elkerülhetők legyenek az ilyen tragédiák.

Forrás: Independent