promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes állat kúszott fel egy budapesti vécében, a család szinte sokkot kapott
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy budapesti lakás vécéjében tűnt fel a bizarr lény, ami miatt te is biztosan kiakadnál.

Mindenkinél a reggeli rutin része, hogy meglátogatja a mellékhelyiséget. Valószínűleg te is kiugranál a bőrödből, ha még kicsit félkómás állapotban egy veszélyes állat integetne vissza, miután felhajtottad a vécéülőkét.

Nos, ez történt Budapesten is, ráadásul az Economx egyik munkatársa volt az áldozat. Az állatról egy videóból kivágott képet is közöltek, amit ide kattintva tudtok megnézni. Bár kicsit ázott szegény állat, de valószínűleg mindenki felismerte, hogy ez egy patkány.

Patkányok természetesentovábbra is vannak Budapesten is. A lap megemlítette, hogy a legsúlyosabb helyzet ezzel kapcsolatban a hatvanas, illetve hetvenes években volt, amikor a főváros minden egyes lakójára jutott egy a veszélyes állatból. Természetesen itt nem is attól kell félni, hogy a fenekünkbe harap, hanem mert rengeteg betegséget terjeszt.

A patkányok nagyon ügyes és alkalmazkodó állatok, amelyek képesek úszni, mászni, ugrani és szinte bármilyen pici résen átjutni. Ezért nem meglepő, hogy néha felbukkanhatnak a legváratlanabb helyeken is, például a vécében.

Az állatok ugye a csatornarendszeren keresztül juthatnak el a fenti vécénkig. A csatornák ideális élőhelyet biztosítanak számukra, hiszen meleg, sötét, nedves és tele van élelemmel. A patkányok könnyedén átúszhatnak a vízzáró szelepeken, amelyek megakadályozzák a szennyvíz visszaáramlását a vécékbe. Ha pedig találnak egy nyitott vagy sérült lefolyót, akkor felmászhatnak rajta egészen a vécécsészéig.

A patkányok általában csak akkor merészkednek fel a csatornából, ha túlzsúfolt vagy veszélyes a környezetük, ezért menedéket keresnek. Ha valaki találkozik egy patkánnyal a vécében, akkor elsősorban ne essen pánikba. A legjobb, ha azonnal lehúzzuk a vécét, hogy visszazavarjuk az állatot a csatornába.

A budapesti lakosok a patkányészleléssel kapcsolatos bejelentéseiket elsősorban a Főpolgármesteri Hivatal által kifejezetten erre a célra létrehozott bejelentő felületen tudják megtenni, és az ígéret szerint a patkányirtó szakemberek a szükséges kezelést legkésőbb a bejelentést követő 48 órán belül megkezdik. Budapesten a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Deratizációs Központ Konzorcium végzi a patkányok elleni szervezett védekezést.

Természetesen hívhatunk állatbefogót vagy egy kártevőirtót, hogy szakszerűen eltávolítsák az állatot, de az már a saját költségünk lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás