promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az orosz hadsereg szörnyetegétől nem csak Zelenszkij katonái, de a saját társai is rettegnek

Az orosz hadsereg szörnyetegétől nem csak Zelenszkij katonái, de a saját társai is rettegnek

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Még a teljesen embertelen háborúban is túltesz mindenkin, hihetetlen, hogy engedik harcolni.

A 2022-ben kitört orosz-ukrán háború bár a koronavírust járványt bravúros gyorsasággal megszüntette, ennek ellenére nem volt örömteli fejleménynek nevezhető: Európa már egy jó ideje nem látott ekkora volumenű nyílt katonai konfliktust a földrészen (bár a '90-es évek délszláv háborúi évei sokak számára hazánkban is felidéznek véres emlékeket).

A támadást Vlagyimir Putyin orosz elnök indította meg a Volodimir Zelenszkij vezette ország ellen - bár Ukrajna és Oroszország viszonya a 2014-es majdani puccsot követően kezdett el egyre nagyobb fokozatossággal romlani, a Krím-félsziget oroszok általi annektálásától az ukránok által a keleti területeken élő oroszajkúak ellen elkövetett atrocitásokig sok minden történt, ami 2022-ben csúcsosodott ki fegyveres konfliktusban.

Mivel a NATO teljesen mértékben beállt az egyébként nem NATO-tag Ukrajna mögé, a helyzet tulajdonképpen világháborús kockázattal fenyeget: Európa lakói számára mára már mindennapos érzés a világháborús fenyegetettség.

A frontról természetesen ellentmondásos hírek jönnek, ám azt már a nyugati szövetségesek is kezdik elismerni, hogy Ukrajna - nem túl meglepő módon - még az elképesztő mértékű nyugati támogatás ellenére sem áll túl jól a harcmezőn, és ezt a szituációt tükrözik az ukrán vezetés saját hadsereg személyi állományát érintő döntései is.

Az orosz hadsereg természetesen ugyanígy igyekszik növelni saját embereinek számát: mindkét országban felvételt nyerhetnek elítél bűnözők is, akik élnek is ezzel a lehetőséggel. Bár affelől nincs kétségünk, hogy sok "nehézfiú" van az elítéltek között, elvetemültségben valószínűleg mindenkin túltesz egy Nikolaj Ogolobjak nevű férfi, aki az oroszok oldalán harcol.

A férfit gyilkosságért ítélték el, amit az oroszországi Jaroszlav régióban követett el -  egy sátánista banda tagjaként, kifejezetten fiatalok voltak az áldozatok, ráadásul még kannibalizmusuk is bizonyítást nyert, akárcsak a nekrofília. A ritkán tapasztalható sokkoló bűntények óriási felháborodást okoztak a lakosságon belül, nem túl elítélhető módon sokkolták az embereket, Ogolobjak pedig 20 év börtönt kapott.

A háború kitörése után azonban lehetősége állt az elítélteknek önként jelentkezni a seregbe, így a férfi ma már az orosz hadseregben harcol, bár bővebb információ nem áll rendelkezésre, pontosan hol. A börtönből való kiengedése egyébként komoly felháborodást váltott ki, azt pedig csak elképzelni tudjuk, hogy katonatársai vajon mennyire örülnek a jelenlétének.

forrás: KyivPost