promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rá sem lehet ismerni a Doktor House szereplőire 20 év távlatából: többen sem úgy öregedtek, mint egy jó bor

Rá sem lehet ismerni a Doktor House szereplőire 20 év távlatából: többen sem úgy öregedtek, mint egy jó bor

Borítókép:  Mary Evans/AF Archive/NBC/Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyaroknak is éveken át az egyik kedvenc sorozata, most a legtöbb szereplőt szinte fel sem ismernénk.

A 2000-es évek televíziója több tekintetben is nagyon érdekes volt, ekkor számos műfajjal kísérleteztek. Ilyenek voltak a kórházi drámák is, aminek az első híresebb versenyzői a Vészhelyzet és a Grace Klinika voltak, de az egyik, ha nem a legnépszerűbb mégis a Doktor House volt, a mindig morcos dr. Gregory House főszereplésével.

A Hugh Laurie által megformált karakter a popkultúrában legendás státuszú lett, és a sokszor életunt, cinikus hozzáállása ellenére mégis lehetett azonosulni vele. Dr. House életében a dráma sosem maradt el, részben köszönhetően dr. Lisa Cuddy (Lisa Edelstein) endokrinológus-kórházigazgatónak, akivel gyakran összeszűrte a levet, érezhető volt köztük egyfajta szexuális feszültség.

Dr. House a különleges, ritka betegségek diagnosztizálására szakosodott, ő volt a diagnosztikai részleg vezetője is, és a sorozat során gyakran azt a küzdelmet nézhettük végig, amikor abnormális tünetekből sikerül a kórt megállapítani, és az utolsó pillanatban biztosítani a megfelelő kezelést. Ebben House-nak segítségére is voltak, a sorozat során két nagyobb csapat is.

Az első évadokban dr. Eric Foreman (Omar Epps) neurológus, dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) immunológus és dr. Robert Chase (Jesse Spencer) belgyógyász volt House segítségére, ezek a karakterek nagy kedvencei voltak a sorozat kedvelőinek. House viselkedése miatt viszont vagy felmondanak, vagy kirúgja őket a sorozat során, Foreman viszont később visszatér.

Ennek ellenére új csapat szerveződik House köré, aminek tagja dr. Chris Taub (Peter Jacobson) korábbi plasztikai sebész), dr. Lawrence Kutner (Kal Penn) sportorvos-specialista és dr. Remy Tizenhármas Hadley (Olivia Wilde) belgyógyász, akik így dr. Foremannal kiegészülve próbálták féken tartani House-t. Ráadásul, ki feledkezne meg a doktor legjobb barátjáról, a Robert Sean Leonard által megformált dr. James Wilson onkológusról, aki sokszor segített a diagnózis felállításában.

Már 20 éve annak, hogy a sorozat elindult és mondani sem kell, a szereplők rengeteget változtak, mint ahogy az alábbi TikTok-videó is mutatja. Vannak olyan ex-szereplők, akiket nagyon megfogott az idő vasfoga, de mégis csak két évtized telt el, ami többeken jócskán meg is látszik.