promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas név állt ki Vidnyánszky Attila mellett, a búsba küldte el a Nemzeti Színház színészeit: két szóval rendezné le a vitát, lesz még ennek következménye

Hatalmas név állt ki Vidnyánszky Attila mellett, a búsba küldte el a Nemzeti Színház színészeit: két szóval rendezné le a vitát, lesz még ennek következménye

Borítókép:  Profimedia: Vidnyánszky Attila és Földes László Hobo
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A színész nem fél kollégái haragjától, kiáll az igazgató mellett, példa nélküli ez a lépés. 

Sokszor éli az a vad a lakosságot hogy nem fogyaszt elég kultúrát, ennek ellenére a mostanában a Nemzeti Színházban zajló, Vidnyánszy Attila igazgató elleni színész-véleményeket óriási érdeklődés övezi, amelyik történetnek most újabb felvonásához érkeztünk.

A Jászai Mari-díjas Gáti Oszkár (számtalan színpadi és szinkronszerepe között például Sylvester Stallonenak is ő kölcsönzi a magyar hangját) a közösségi médiában fejezte ki véleményét Vidnyánszky Attila és a tavalyi színházas balesetben megsérült Szász Júlia, valamint Horváth Lajos Ottó közötti vitáról. A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky nemrégiben Horváthot is felelőssé tette a balesetért, amely tovább fokozta az érintettek közötti feszültséget.

Gáti egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait, miután alaposan átnézte az interjúkat és a megjelent írásokat, valamint Horváth legújabb posztját. Kifejtette, hogy korábbi írása, "Egy baleset margójára – Zuhanás", most kiegészítésre szorul, és a Nemzeti Színház társulatának címezte Polonius szavait a Hamletből, majd nagybetűkkel hozzátette: "Szégyelljétek magatokat!"

A posztban Gáti nem részletezte, miért kellene szégyellnie magát a társulatnak, de korábbi írásában egyértelműen kifejtette álláspontját. Az év elején kirobbant botrány kapcsán, amikor Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyos sérüléseket szereztek a díszletből való lezuhanás során, Gáti felháborodott, hogy a szakma kiemelkedő alakjai – a "Halhatatlanok, Érdemesek és Kiválóak, Nemzet Művészei és Színészei" – hallgatnak, és nem emelik fel szavukat a baleset felelőseinek hiánya miatt. Gáti Oszkár februárban élesen bírálta a szakma hallgatását és a felelősség vállalásának hiányát.

A legutóbbi írását Gáti azt követően tette közzé, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, valamint Vidnyánszky Attila között nyilvános vita alakult ki. Udvaros Dorottya a Partizán műsorában beszélt arról, hogy a balesetet szenvedett színészek még mindig nem kaptak kártérítést a színháztól, amit Vidnyánszky cáfolt. Ezután Szász és Horváth is hosszan cáfolták Vidnyánszky állításait a nekik folyósított pénzekről. A Nemzeti Színház pedig arra kezdett utalni, hogy Horváth Lajos Ottónak is van felelőssége a balesetben. A kártérítési pénzek kérdése és a baleset felelőseinek hiánya továbbra is vitatott téma maradt. Vidnyánszky Attila eredetileg lemondását tervezte, de végül nem tette meg.

Július 8-án egy nem túl nagy tüntetést szerveztek a Nemzeti Színház előtt, követelve az igazgató távozását. Lengyel Tamás színész, az egyik szervező, nyilatkozatában elmondta, hogy Vidnyánszky ahelyett, hogy vállalná a következményeket, áldozatot hibáztat, visszaél a hatalmával és tagadja a konkrét tényeket.