promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Példátlan esemény a pályán: Minden idők legnagyobb focis bénázását hozta össze a kapus, akin élete végéig nevettek a csapattársai

Példátlan esemény a pályán: Minden idők legnagyobb focis bénázását hozta össze a kapus, akin élete végéig nevettek a csapattársai

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Egy rendőr vezette le a pályáról a játékost.

Javában zajlik az Európa Bajnokság és bár a magyar válogatott sajnos nem jutott el a döntőig, mégis egy kifejezetten izgalmas meccsre számíthatunk: július 14-én, vasárnap este az angol és a spanyol válogatott csap össze azért, hogy eldönthessék, ki áll a dobogó legfelső fokára és ki lesz az EB bajnoka. Nagy pillanatokból, izgalmas cselezésekből, lélegzetvisszafojtva figyelt védésekből nincs hiány, de ilyen a foci, ami néha bár vérre megy, tud nagyon vicces helyzeteket is produkálni.

Ilyen Sam Bertram esete, ami 1937 karácsonyán, december 25-én esett meg, amikor csapata a Chelsea ellen játszott a Stamford Bridge-ben. Az eset hamar világhírűvé vált és a kapus önéletrajzi könyvében is megemlékezett a mindenkit érdeklő incidensről, ami példa nélküli a mapi napig:

"Nem sokkal a kezdőrúgás után" - írta önéletrajzában - "a köd gyorsan sűrűsödni kezdett a pálya túlsó végén, majd ez a sűrű köd rohamtembóban közeledett felém is. A játékvezető megállította a játékot, majd, ahogy egy kicsit tisztult az idő, újraindították, ekkor voltunk a csúcson, de egyre kevesebb alakot láttam, a pályán."

A játék szokatlanul eseménytelen volt, de Sam a kapujában maradt, és a büntetőterület széléről a sűrűsödő ködbe kémlelt. Eközben azon töprengett, hogy miért nem támadott senki? „Hosszú idő után – írta – egy alak rajzolódott ki előttem a ködfüggönyből. Egy rendőr volt, és hitetlenkedve bámult rám.

–Mi a fenét keresel itt? zihált. "A játékot negyed órája leállították. Teljesen üres a pálya.

[[cikk2]]

Ezután a játékost lekísérték a pályáról és mikor az öltözőben találkozott a Charlton csapat többi tagjával, akik már akik már a fürdőben is végeztek a meccs lefújása óta, akkor tört ki csak mindegyikükből a nevetés.

Sem Bertramon élete végéig rajta ragadt ez az incidens, de nem bánta, hiszen ki mondhatta volna el magáról, hogy egy ekkora fatális történést nem vesz észre a pályán? Egyébként mostanában kezdik el újra felkapni a történetét, mémekben és történetekben szerepel, amolyan anekdotaként. A futball azóta is aranykorát éri, de van néhány lelkes szurkoló, akik a drukkolás mellett szeretik összevágni a modern futball vicces pillanatait, ebből itt tekinthetsz meg egy összeállítást:

[[vid1]]

Forrás: wikipedia.hu