promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez a híresség szó szerint megjósolta egy dalszövegben a saját halálát, a hideg futkosott a rajongók hátán amikor tényleg megtörtént a tragédia

Ez a híresség szó szerint megjósolta egy dalszövegben a saját halálát, a hideg futkosott a rajongók hátán amikor tényleg megtörtént a tragédia

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A mai napig vannak, akik úgy hiszik, Tupac Shakur – művésznevén 2Pac – még él, és valahol egy eldugott kis szigeten koktélozgat Elvis Presley-vel. Egy hátborzongató felfedezés azonban egészen más megvilágításba helyezi a dolgokat.

Az akkor mindössze 25 éves rapper, akiről úgy vélték, nagy jövő áll előtte, 1996. szeptember 13-án belehalt sérüléseibe, miután 6 nappal korábban megtámadták és lelőtték. Azon a bizonyos estén Tupac Las Vegasban volt Marion "Suge" Knight-tal – a Death Row Records társalapítójával –, hogy megnézzenek egy Mike Tyson bokszmeccset a Las Vegas-i MGM Grand hotelben. 
 
A mérkőzés után aztán egy fekete BMW-vel távoztak a helyszínről, ám amikor megálltak egy lámpánál, egy fehér Cadillac húzódott melléjük, és ismeretlenek 13 lövést adtak le az autójukra. Tupac Shakurt a mellkasán, a kezén és a medencéjén érte találat, azonnal a sürgősségire szállították.
 
 
Habár a fiatal rapper halála sokként érte az egész világot, úgy tűnik, Tupac nagyon is tisztában volt azzal, hogy az ellene elkövetett gyilkosság inkább előbb, mint utóbb ténylegesen bekövetkezik. Két évvel a gyilkosság előtt is egy lövöldözésbe keveredett, és ő már akkor meg volt győződve arról, hogy az is egy gyilkossági kísérlet volt ellene. 
 
Az első lövöldözést követően a rappert AJ Benza díjnyertes újságíró látogatta meg, akinek azt mondta,
 

"fiatalon fog meghalni", és bár "ezúttal nem" jött össze a támadóinak, "eljön" az idő.

Noha Tupac nem is egy dalt írt a halálról, több dalszövege is a halála közvetlen előjelének hangzik: ilyen például az If I Die 2Nite című száma, melyben arról beszél, reméli, eltemetik és végső nyugalomra küldik, miközben a címlapokon az virít, hogy megölték. Egy másik dalban, melyet Richie Rich készített Tupac közreműködésével – a N***** Done Changed címűben – Tupac úgy fogalmaz:

"Lelőttek és megöltek, nem tudom szóról szóra elmondani, hogyan történt."
 
A rapper meggyilkolásának másik hidegrázós előjele az utolsó videóklipje volt, amit körülbelül egy hónappal a halála előtt készített: az I Ain’t Mad at Cha videóklipjében több lövést kap, miután elhagyott egy rendezvényt, ami kísértetiesen tükrözi a való életben történteket. Tupac végül egy mentőautóban hal meg, és a jelenet átvált a mennyországba, ahová egy fehér öltönyben érkezik. A videó mindössze két nappal Tupac Shakur halála után jelent meg.