promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Muhammad Ali vagy Mike Tyson győzött volna fénykorában? Ők maguk adták meg a választ
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az évszázad bokszmérkőzése lett volna, ha Mike Tyson és Muhammad Ali kiálltak volna egymás ellen.

Ha valakitől azt kérnék, hogy mondjon egy legendás bokszolót, akkor jó eséllyel vagy Muhammad Ali, vagy Mike Tyson neve hagyná el a száját, és ez nem véletlen. Ők ketten azok, akik igazi legendává váltak a ringben, ráadásul mindketten más technikával és hozzáállással. Muhammad Ali inkább taktikusabb volt, míg Mike Tyson leginkább a nyers erőt testesítette meg, de az biztos, hogy mindketten fantasztikus ökölvívók voltak.

Muhammad Ali 2016-ban, 74 évesen hunyt el, Mike Tyson pedig jelenleg 56 éves, és már nem igazán aktív a ringben, az embereket pedig mindig is az foglalkoztatta, hogy vajon melyikük győzött volna, ha egyszer kiálltak volna egymás ellen. Az Amerikába jöttem című klasszikus vígjátékból ismert Arsenio Hall is tudni szerette volna erre a kérdésre a választ, ezért az egykori beszélgetős műsorának egyik 1989-es adásában megkérdezte őket.

Muhammad Ali először Mike Tysonra mutogatott, hogy valószínűleg ő nyerne, hiszen ugyan el tudna táncolni előle egy ideig, de ha egyetlen egyszer is bekapna tőle egy ütést, akkor minden bizonnyal kifeküdne. Mike Tyson viszont máshogy látja a dolgot, ugyanis elmondta, hogy akármennyire is tisztában van a saját képességeivel, Muhammad Ali minden idők legjobb ökölvívója, így ő nyerne.

Jó volt látni a régi felvételen, hogy mindketten nagyon tisztelik egymást, illetve a másik teljesítményét, és semmi irigység nincs bennük. Az biztos, hogy az évszázad mérkőzése lett volna, ha ők ketten a fénykorukban összecsapnak, de mivel ez nem történt meg, így eldönthetjük, hogy Muhammad Ali, vagy Mike Tyson véleményére adunk azzal kapcsolatban, hogy ki győzött volna.

Itt lehet megnézni Arsenio Hall műsorából egy részletet angolul, amiben erről beszélget Muhammad Ali és Mike Tyson:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás