promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Páros lábbal szállt bele Azahriába egy ismert híresség?  Jöhet a népharag, forrnak az indulatok
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

30 éve van a pályán a zenész, keserű szájízzel nyilatkozott, szerinte tönkreteszik a szakmát akik így dolgoznak.

Hevesi Tamás, a népszerű magyar énekes, a közelmúltban egy interjúban fejtette ki negatív véleményét a mesterséges intelligencia (AI) zenei világban való alkalmazásáról. A Blikknek adott nyilatkozatában Hevesi hangsúlyozta, hogy az AI használata a zenekészítésben szerinte csalás, és súlyosan veszélyezteti a zenei alkotás hitelességét.

Az ismert előadóművész a "Hozz egy verset" című podcastben kifejtette, hogy most már érti, miért tud valaki szinte havonta új dallal előállni - bár neveket nem akart sorolni, de azt mondta, tudna mondani nem egyet, és elég valószínű, hogy Azahriáhra is célzott, noha a nevét nem említette meg. Azahriah az utóbbi időben gyakran megkapta a kritikát, hogy minden bizonnyal használ AI-t is dalai előállításhoz, és egyes producerek már nyilatkoztak úgy, hogy manapság ez már iparági alapvetésnek számít, így valóban van rá esély, hogy igénybe veszi a segítségét a dalíráshoz.

Véleménye szerint az AI használata nagy előny lehet, ha az arányok az alkotó javára és az AI rovására oszlanak meg, például 90-10 vagy 80-20 arányban. Azonban kritizálja azt, ha az AI dominál a kreatív folyamatban, mivel úgy érzi, hogy így becsapják az embereket. Kijelentette, hogy ő soha nem fog AI-t használni dalíráshoz, és kritikusan vélekedik azokról, akik ezt teszik.

Hevesi szerint az AI által generált zenék nélkülözik azt az érzelmi mélységet és egyediséget, amelyet egy valódi művész képes megteremteni. A zenész kifejtette, hogy a zenealkotás nem csupán technikai folyamat, hanem egy mélyen személyes és érzelmi tevékenység, amely az alkotó egyéni tapasztalataiból és érzéseiből fakad. Hevesi szerint az AI használata elidegeníti a zenei műveket az emberi kreativitástól, és gyengíti a művészek és a hallgatók közötti autentikus kapcsolatot.

Az énekes azt is kiemelte, hogy a mesterséges intelligencia elterjedése komoly veszélyt jelent a művészi hitelességre és az igazi zenei élményre. Úgy véli, hogy a zenélésnek mindig is az emberi tényező volt a legfontosabb része, és az AI alkalmazása e tekintetben negatív irányba viszi a zeneipart. Hevesi Tamás határozottan kiáll amellett, hogy a zenei alkotásban az emberi érzelemnek és kreativitásnak kell dominálnia, nem pedig a gépek által generált tartalmaknak.

forrás: Blikk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás