promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különös állatok jelentek meg Budapest egyik kerületében, vidékről utaznak fel az emberek, hogy a saját szemükkel lássák
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A fővárosunk nevezetességei lettek a szokatlan állatok.

Budapesti lakosként egészen meg tudunk lepődni, ha a betonrengetegben valamilyen oda nem illő állat jelenik meg: a negyedik kerületben például többször láttak rókát, nagy öröm a kertesházban élőknek, ha látnak egy harkályt, vagy egy baglyot, örömmel nézik a kertben játszadozó mókusokat, esetleg sétálgató süniket. Erdősebb részen előfordul vaddisznó és nyúl is, de a Duna mellett még hóddal is találkozhatunk. Mindezek ellenére összességében elmondhatjuk, hogy a főváros nem igazán az élővilágáról nevezetes, galambokat és egereket lehet megfigyelni az utcákon.

Most azonban az egyik kerületben, nevezetesen Óbudán különös kis teremtmények jelentek meg, akik azonnal elvarázsolták az ottlakókat. Két törpemalac mászkál az Aquincum környékén, a HÉV melletti területen és senki sem érti, hogyan kerültek oda. A malackák egymással játszanak, barátságosak, senkit nem bántanak, ám ha valaki közel merészkedik hozzájuk, akkor fürgén elszaladnak, így érdemes tisztes távolságból figyelni őket.

Kép forrása: Facebook/III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Római-part, Kaszásdűlő

A két kis gézengúznak más messzebbről is a csodájára járnak, sokan fotózták és videózták őket és hatalmas az öröm, ha sikerül összefutni a szokatlan négylábúakkal. Az biztos, hogy ez nem a természetes közegük, így arra gyanakszanak, hogy valakitől megszöktek, ám eddig még senki nem jelentkezett értük.

Mindenevők és felnőtt korukra a 40 kilós súlyt is elérhetik, így a törpe megnevezés viszonylag relatív. Azt nem tudni, hogy a kerület tervez-e velük bármit, vagy esetleg állandó lakói lesznek annak a területnek és továbbra is szórakoztatják az arra járókat.

A törpemalac tartása egyébként nagyban hasonlít a kutya nevelésére, kifejezetten okos, tanulékony állatok, akik ugyanúgy irányíthatóak vezényszavakkal, mint az ember leghűségesebb társa. Életmódjukról egy érdekes videót nézhetsz meg, ide kattintva:

Forrás: metropol.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás