promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kovácsi Kati kimondta az igazságot Koós Jánossal való kapcsolatáról, mély őszinteséggel vallott kettejük viszonyáról
Borítókép:  MTVA/Zih Zsolt
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kovács Kati 5 évvel Koós János halála után mondta ki az igazságot kettejük kapcsolatáról, és még Hofi Gézáról is elárult valamit.

5 éve már, hogy 81 éves korában elhunyt Koós János, hazánk egyik valaha élt legnagyobb és legismertebb énekes-előadója. Halálának évfordulóján pályatársa és jó barátja, Kovács Kati a Story magazinnak fedte fel az énekes egyik nagy titkát, ugyanakkor a kapcsolatukról is mély őszintességel beszélt.

Kovács Kati többek között elárulta, hogy Koós János egy leghíresebb dalát eredetileg neki írta a zeneszerző, de az énekesnő mondta, hogy ez egy férfidal, ezért egy férfinek kellene előadnia, és ő Jánost ajánlotta. Koós el is vállalta a felkérést, hamar sláger is lett belőle, de a dal szerzője vérig sértődött azon, hogy Kovács Kati beleszólt abba, hogy milyen is valójában ez a dal, és kinek kellene elénekelnie.


Kovács Kati természetesen Hofi Géza és Koós János barátságáról is beszélt az interjúban. A két előadóművész 1967-ben lépett fel először együtt, és onnantól kezdve évtizedeken keresztül szerepeltek együtt. Bár a duó kiválóan működött, néha azért bevették harmadiknak Kovács Katit, így aztán az énekesnő saját szemével láthatta, hogy milyen legendás barátság volt Hofi és Koós között.

Mint azt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész elmondta, kettejük közül kétségkívül János volt a dominánsabb; még annak ellenére is ez a véleménye, hogy egyszer azt mondta valaki, hogy Hofi Géza azért akart vele dolgozni, mert végre talált egy nőt, akinek van humorérzéke, és nem sértődik meg, ha viccelnek vele.


Kovács Kati a mai napig hálás Koós Jánosnak, hiszen úgy véli, ha ő nincs, akkor sosem lett volna ennyire sikeres. A két zenész között életre szóló kötelék szövődött, kivételes kapcsolatot ápoltak egymással, éppen ezért még ennyi év után sem tudja feldolgozni a halálát. Az énekesnő szerint Koós János utánozhatatlan volt, és erre egy tévéműsor közben jött rá.

„A minap hallottam, hogy egy énekes Jani valamelyik dalát adta elő egy tévéműsorban. Ez nekem szokatlan, mert mi egykor, a fénykorunkban nem énekeltük egymás slágereit. Arra azonban jó volt ez a tévéműsor, hogy rájöjjek, Jani valóban utánozhatatlan volt… Hiányzik...”

Kovács Kati felidézte, hogy egyszer, amikor Szegeden léptek fel, Koós segített neki feloldani a gátlásosságait, megtanította őt arra, hogyan legyen lazább a színpadon. Az énekesnő a mai napig a fejében hallja János utasításait, hogy "Mozogj! Lépjél, beszélj hozzájuk, szeresd őket, hiszen szeretnek"; elmondása szerint a későbbiekben is szólt neki, ha azt látta, hogy nincs meg a kontaktus a közönséggel. Kovács Kati hozzátette, hogy Koós János mindig kétfelé szórakoztatott: egyrészt a közönséget, másrészt a körülötte álló kollégákat.

Kovács Kati hozzátette, hogy bár pályatársa nagyon humoros ember volt, azért komolyan is lehetett vele beszélgetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás