promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sírva búcsúzott el öreg Daciájától egy idős bácsi, szívbe markoló videó készült róluk
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak egy autó, vágják rá sokan, de ez nem csak arról szól, hanem az életről, az emlékekről.

Két fő részre különül el a társadalom, ha az autókat nézzük. Az egyik csoport számára egy használati tárgy, esetleg státusszimbólum, amit időnként lecserélnek, a másiknak viszont egy ereklye, családtag, rajongásuk fizikai megtestesülése.

Valószínűleg sokan találkoztak már azzal a fájdalmas érzéssel, amikor meg kell válniuk szeretett négykerekűjüktől. Minél több időt töltöttek együtt, ez a pillanat annál nehezebb és érzelmesebb. És nagyon sokszor ez idős korban történik meg, amikor a tulajdonosa már nem tud többé vezetni.

Nem mindenkinek megy ez olyan könnyen, ezekből születnek később a „pajtaleletek”, a garázsokban porosodó, évtizedek óta letakart veteránokon pedig a legtöbbször még ott van a nyoma gazdáik szerető gondoskodásának, a megóvott ritkaságok pedig jobb esetben hasonlóan megbecsült helyre kerülnek.

De miért ragaszkodnak sokan ennyire az autójukhoz?

Gondoljunk csak bele, néhány évtizede még hosszú évekig kellett várni egy autó átvételére, akkoriban nem a klíma meg az ülésfűtés számított „extrának”, hanem a választható szín. Az emberek megbecsülték és szerették az autóikat, igyekeztek vigyázni rájuk, akkor is, ha az „csak” egy keleti csoda volt, melyek mára szinte már teljesen eltűntek az utakról.

Tökéletes példa erre egy a TikTokra felkerült videó, amin egy már trélerre rakott piros Dacia 1300-as látható. Idős tulajdonosa botjára támaszkodva, könnyek között búcsúzik el az autójától, amit utoljára még megsimogatott.

Mint kiderült, a bácsi már 15 éve nem tudott vezetni, azóta állt garázsban a Dacia, amit felújítanak így újra róhatja a kilométereket. Remélhetőleg arról is lesz egy videó, amikor visszagurulnak vele egykori gazdájához, aki féltette és óvta az autót, annak ellenére, hogy a volánja mögé már nem tudott beülni.

@tiberiu1991 @Norocel Alexe Buzdug mi-e milă de matale bre .. #fyp #videoviral #tibi #dacia #dacia1300 sunet original - TIBI

Forrás: Vezess

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás