promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a Trabant neve valójában? Sok millió magyar fog meglepődni a válaszon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt jelenti a legendás autómárka neve.

A Trabant egy olyan autómárka, amely immár a legendákba írta magát, olyan kultikus csodajármű, amely mindig is a popkulturális világunk része marad. Az alakja is olyan ikonikus, hogy azonnal felismerhető a világ bármelyik táján is legyen. A személygépkocsi keletnémet eredetű, a német VEB Sachsenring gyártotta még korábban.

És hogy mégis mikor gurult le az első darab a gyártószalagról? Ez bizony nagyon régen történt, még 1957-ben, november 7-én. Ráadásul a Trabant 601-es még a kelet-közép-európai rendszerváltások egyik szimbóluma is lett a világ szemében.

A Trabant a kelet-európai autógyártás egyik szimbóluma is lett az évtizedek alatt, egy kultikus jármű, amely nélkül el sem tudjuk képzelni a nyolcvanas éveket. Szinte hihetetlen, de Trabantból 3 millió készült el az évtizedek alatt, a legtöbb pedig az ikonikus, már előbb is említett 601-esből.

De vajon mégis mit jelenthet a Trabant, mint elnevezés? 

Valószínűleg ez az a kérdés, amelyet nagyon kevesen tudnak pontosan, és ahogy haladunk előre az időben, úgy lesznek egyre kevesebben, akik ismerik. Pedig egy igazán egyszerű dologról van szó. A Trabant ugyanis a Szputnyik orosz szó fordítása, így pedig annyit jelent, hogy kísérő, útitárs. De a kezdetek kezdetén még nem így hívták amúgy, hiszen 1957 és 1959 között AWZ P50 volt a neve.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás