promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes információ Nagy Ervin édesapjáról, ő is igazi híresség: itt volt az orrod előtt ez a tény, de te sem tudtad róla

Döbbenetes információ Nagy Ervin édesapjáról, ő is igazi híresség: itt volt az orrod előtt ez a tény, de te sem tudtad róla

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Nagy Ervin édesapja igazi híresség volt, most az Európa Bajnokság miatt ez különösen aktuális. 

Nagy Ervin az utóbbi időben több szempontból is a figyelem középpontjába került. Áprilisban az ATV "Egyenes Beszéd" című műsorában adott interjút, ahol elmondta, miért állt Magyar Péter mellé egy politikai ügyben. A színész kifejtette, hogy fontos számára a közéleti szerepvállalás és az igazságosabb társadalomért való küzdelem.

Emellett a színészi karrierje is felfelé ível, új szerepeket vállal színházi és filmes produkciókban egyaránt. Ahogy arról mi is írtunk, Nagy Ervin nemrég Szabó Győzőt is bevonta egy új projektbe, amelyről egyelőre kevés részletet árultak el, de nagy várakozás előzi meg​.

Nagy Ervin a vele készült interjúkban már számtalanszor nyilatkozott apjáról, akit igazi példaképnek tekint - azt viszont szinte soha nem említi, hogy édesapja profi focista volt.

Az idősebb Nagy Ervin 1943. január 16-án született Kispesten. Labdarúgó karrierje során több magyar csapatban is játszott, és csatár poszton volt aktív. Fiatal éveiben a Tatabányai Bányász csapatában kezdte pályafutását, majd később az MTK és a Dunaújvárosi Kohász csapataiban is játszott, legnagyobb sikere egy magyar bajnoki bronzérem 1963-ból a Tatabány BSC színeiben.

Nagy Ervin az 1960-as és 1970-es években volt aktív, és különböző időszakokban több klubban is megfordult. Pályafutása alatt 125 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen szerepelt és 15 gólt szerzett. Edzőként is tevékenykedett, pályafutása végén a Dunaújvárosi Építők csapatánál dolgozott..

Nagy Ervin színész gyakran említi édesapját, aki nagy hatással volt rá. Az apja sportolói múltja és kitartása inspirálta őt a művészeti pályán való kitartásra és sikerre törekvésre. A színész maga is sokoldalú tehetség, aki számos színházi és filmszerepben bizonyította már tehetségét, és gyakran említi, hogy édesapjától tanulta meg a kitartás és a munka iránti szenvedély fontosságát.

A színész és édesapja közötti erős családi kötelék és a sport iránti közös szenvedély mindkettőjük pályafutását meghatározta. Az idősebb Nagy Ervin sportban elért sikerei és a fiatalabb Nagy Ervin művészeti eredményei is azt bizonyítják, hogy a család mindkét területen képes maradandót alkotni.