promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan pénzösszeg jár Csoboth Kevin gólja után a magyar válogatottnak, ennyit tesznek zsebre futballistáink a győztes meccs után
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte jobban megéri, mint lottózni.

Tegnap este a a labdarúgó Európa-bajnokságon két mérkőzést is rendeztek: az "A" csoportban a csoportot vezető Németország csapott össze Svájccal - és ez a mérkőzés természetesen senkit, de tényleg senkit nem érdekelt itthon, ugyanis az egész ország a Skócia-Magyarország mérkőzést leste, amin Szoboszlaiéknak kötelező volt hozniuk a győzelmet.

A csapat az úgynevezett "infarktus-taktikát" követte: közel kilencven percen keresztül Orbán keresztlécet eltaláló fejesén kívül nem volt igazán nagyon veszélyes helyzet, majd a csereként beállt Csoboth Kevin a hosszabbításban előbb kapufával kínálta meg az ellenfelet, majd amikor már szinte elkönyveltük a döntetlent, egy fantasztikus támadással a 100. percben, ahogy a nagykönyvben meg van írva (akkor kell gólt rúgni, amikor az ellenfélnek már nincs ideje reagálni!) belőtte a győztes gólt, ezzel életben tartva a továbbjutási esélyt a csoportból (különböző kalkulációk alapján egyébként a cikk írásának pillanatában 71% esélye van továbbjutni a csapatnak).

Az elképesztő dráma elképesztő ünneplést is hozott, számtalan beszámolót lehetett olvasni a Stuttgartban kialakult karnevál hangulatról, amihez nagyban hozzájárult a nap során elkövetett sörözés közben a két szurkolótábor között kialakult jó viszony is.

A csapat amellett, hogy boldoggá tett egy országot, anyagilag is igen jól járt. Az ilyen tornákon ugyanis az európai labdarúgó-szövetség, az UEFA komoly pénzjutalmat is oszt. Már a mezőnybe való bekerülésért is prémium jár, és a pontszerzésért is.

Mivel a válogattunk kikapott Svájctól és a házigazda Németországtól is, ezért pontszerzésért még nem kaptak prémiumot - a tegnapi győzelem után viszont már nagyon is. Ennek összege pedig nem éppen alacsony: szép, kerek összeg, 1 millió euró - jelenlegi árfolyamon számolva ez 395 millió forint, amit a magyar szövetség kap meg, ám a bevett gyakorlat alapján az összeg egyharmada teljesítményarányosan szétosztásra kerül a csapattagok között.

A továbbjutással pedig további másfél millió eurót kap a szövetség, így ideális esetben a skótok elleni győzelem akár egy milliárd forintot is érhet a szövetség számára.

forrás: Magyar Nemzet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás