promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító gombafelhő emelkedett az égbe, miután felrobbantottak valami olyasmit, amit nagyon nem kellett volna

Pusztító gombafelhő emelkedett az égbe, miután felrobbantottak valami olyasmit, amit nagyon nem kellett volna

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Elsőre mókás ötletnek tűnt, de mi azért nagyon nem lettünk volna a helyszínen.

Az Egyesült Államokban (is) nagy hagyománya van az indokolatlan robbantgatásoknak, bármi, ami éghető, azt néhány vállalkozó kedvű piromán fel is gyújtja és közzé is teszi, és ami a legfurcsább, ezzel hatalmas rajongótáborra tesznek szert.

Pedig ez többnyire rendkívül káros a környezetre nézve, nem csupán a különböző kemikáliák levegőbe juttatása, de az állatok miatt is, melyek megrémülnek a hanghatástól és a nagy fénytől. Az Oak City Pyro csatornán mindenesetre számolatlanul láthatjuk a hasonló kontenteket.

A tűzijátékok használatát persze nem mindenhol szabályozzák olyan szigorúan, mint nálunk, az Egyesült Államokban például akár online is rendelhetünk az úgynevezett „fogyasztói termékekből”. Ezek meghatározott méretűek és kizárólag bizonyos időszakokban lehet használni.

Ilyenek közé tartozik a Függetlenség napja, a nemzeti ünnepen minden államban legálisan durrogtathatnak az ünneplő tömegek, ám ezt követően már komoly büntetést kockáztat az, aki fellövi a maradékokat.

Kaliforniában például még egy darabig ugyan engedélyezett a használata, ám rendkívül körültekintőnek kell lenni, hiszen egy rosszul ellőtt rakétával könnyedén erdőtüzet okozhatnak, ami beláthatatlan következményekkel jár a száraz területeken.

Látszólag ezzel a legkevésbé nem törődtek az Utah államban élő srácok, pedig arrafelé sem túl gyakori az év ezen időszakában az égi áldás. És hogy mit robbantottak fel? Először száz, majd ezer gallonnyi gázt, ami hozzávetőlegesen 370, illetve 3700 liter.

Az eredményt alább láthatjátok, a kisebb mutatványt itt érhetitek el, az is elég látványos, a nagy viszont egészen félelmetes. A helyszínen sikoltozóknak valószínűleg nem kell mostanában szemöldököt szedniük, azt azonban senkinek nem ajánljuk, hogy akár hasonló dologgal is próbálkozzon, hiszen ránézésre is életveszélyes a robbantgatás.