promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nem csitul a választási botrány az egyik kerületben: a Fidesz szerint a tollak miatt nyerhetett a baloldal ebben a városrészben

Nem csitul a választási botrány az egyik kerületben: a Fidesz szerint a tollak miatt nyerhetett a baloldal ebben a városrészben

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Bizonyítékot is mutattak a szerintük csalásnak is beillő húzásra.

A legutóbbi újpesti közgyűlésen ismét felizzottak az indulatok, amikor a Fidesz azzal vádolta az önkormányzatot, hogy vékonyhegyű tollakat használtak Szentkirályi Alexandra nevének kihúzására a szavazólapokon. A vita középpontjában a Fidesz azon állítása áll, miszerint a vékonyhegyű tollak használata szándékosan történt annak érdekében, hogy manipulálják a választási eredményeket.

Az újpesti Fidesz hevesen támadta az önkormányzatot, mondván, hogy akik erről döntöttek, "életük végéig Újpest szégyenei" lesznek. A párt szerint a vékonyhegyű tollak használata nem csupán felesleges kiadás volt, hanem a demokratikus folyamatok megsértésének is tekinthető. A Fidesz szerint a tollak kifejezetten azért lettek beszerezve, hogy a szavazólapokon nehezen észrevehető változtatásokat hajtsanak végre.

A közgyűlés során több képviselő is kifejezte elégedetlenségét az üggyel kapcsolatban. Szabó Balázs, független képviselő és korábbi Jobbik-tag, különösen hevesen bírálta az önkormányzatot, hűtlen kezeléssel vádolva őket. Szabó szerint a tollak használata egy átfogóbb korrupciós ügy részét képezi, amelyben a közpénzeket nem megfelelő módon használták fel.

Az önkormányzat ezzel szemben azt állítja, hogy a tollak beszerzése és használata teljes mértékben indokolt volt, és hogy azok csupán a hivatalos munkavégzés részét képezték. A vékonyhegyű tollak a hivatalos dokumentumok pontos és tiszta megjelenését szolgálták, és nem állt szándékukban a választási eredményeket befolyásolni.

Az ügy kapcsán az újpesti közélet feszültségei még inkább kiéleződtek. A politikai ellenfelek közötti konfliktus nem új keletű, de a vékonyhegyű tollak körüli vita tovább mélyítette az ellentéteket. Az ilyen ügyek jól mutatják, hogyan válhatnak apróságnak tűnő részletek is komoly politikai csatározások alapjává.

A vita tovább éleződik azzal, hogy a helyi Fidesz és az ellenzéki vezetésű önkormányzat közötti régóta fennálló konfliktusok újabb ütközőpontot találtak. A tollak használata körüli vita egy újabb példája annak, hogy a politikai pártok hogyan igyekeznek kihasználni minden lehetséges eszközt ellenfeleik gyengítésére és saját pozíciójuk erősítésére.

forrás: 444