promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A közmédia egyesre vizsgázott magyar történelemből, kínos baki élő adásban, amit utólag sem vettek észre
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közmédia kicsit máshogy emlékszik a magyar történelemre.

Előfordul, hogy az ember rosszul emlékszik egy évszámra, egy történelmi eseményre, de ezzel nincsen semmi gond. Kivéve, ha egy televíziós csatorna kvízműsorában történik ez. Most a közmédia égett be egy kicsit azzal, hogy átírta a magyar történelem egy bizonyos részét.

Mint köztudott, III. András halálával, 1301-ben kihalt az Árpád-ház. Halálakor Ákos nembéli István nádor úgy búcsúztatta, mint az "Árpád-ház utolsó aranyágacskája", éppen ezért gyakran nevezik őt 'az utolsó aranyágacskának'. István herceg fiát 1290-ben koronázták királlyá, de a közmédia kicsit másképp emlékszik erre az eseményre.

A Duna Televízión szokott menni minden hétköznap késő délután az Agytorna című kvízműsor, mégpedig élőben. Az Agytornában öt kérdéssel teszik próbára a játékosok tudását, ha mindegyikre helyes válasz érkezik, a nyertes garantált ajándékot kap. Az öt kérdés megválaszolására bőven van idő, hiszen 3 percet biztosítanak nekik. Persze nem csak egyszerű kérdéseket kapnak a játékosok, hanem változatos feladványok is vannak, például filmrészletfelismerés, képjáték, és betűkeveredés is van.

Nyilván egy kvízműsorban van egy természetes stresszhelyzet, amikor a legegyszerűbb kérdésre sem tudjuk hirtelen a helyes választ, de az ritkábban fordul elő, amikor a műsorvezető bakizik. Kautzky Armand most egy kínos hibába futott bele, ugyanis miután a játékos helyest választ adott arra a kérdésre, hogy ki volt az utolsó Árpád-házi király, Kautzky Armand hozzátette, hogy 1209-ben koronázták meg.

A gond csak az, hogy III. Andrást nem 1209-ben, hanem 1290-ben koronázták királlyá; 1209-ben II. András volt az uralkodó.

Az alábbi videóban jól látszik, hogy Kautzy Armand a papírjára néz, mikor felolvassa a hibás évszámot, tehát szinte biztosra vehetjük, hogy itt nem a színművész olvasta félre a számokat, hanem az hibázott, aki összeírta neki a kérdéseket, a válaszokat, illetve a válaszokhoz tartozó plusz információkat.

A bakit ráadásul még utólag sem vették észre, azzal együtt rakták ki a Duna Televízió közösségi oldalára.

Agytorna - Utolsó Árpád-házi uralkodónk

Agytorna minden hétköznap 17.00-tól a Dunán! Tegye próbára a tudását, jelentkezzen Ön is játékunkra! Hívja a 06 17595555-ös üzenetrögzítős telefonszámot vagy írjon az agytorna@mtva.hu címre. #dunatv #agytorna #ismeretterjeszto #video

Posted by Duna Televízió on Thursday, May 2, 2024
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás