promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soros György Fábry Sándor és Farkasházy Tivadar vendége volt: rég elfeledett videó került elő a magyar televízió hőskorából
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A milliárdos üzletember a forradalmakról is beszél, elképesztő kordokumentum.

A Hócipő című műsorban készült egy emlékezetes interjú Soros Györggyel, amely a rendszerváltás utáni Magyarország egyedi hangulatát tükrözi. Soros György, a világhírű filantróp és üzletember, kiváló magyar nyelvtudásával lenyűgözte a közönséget, miközben Farkasházy Tivadar és a műsor másik két műsorvezetője, Fábry Sándor és Selmeczi Tibor kérdéseire válaszolt.

Az interjú során számos érdekes téma merült fel, beleértve a Soros által támogatott civil szervezetek tevékenységét és a forradalmak megítélését is. Farkasházy Tivadar megkérdezte Sorostól, hogy igaz-e az az állítás, miszerint ha Soros György megjelenik egy országban, akkor ott a fennálló rendszer öt éven belül megdől. Erre Soros humorosan válaszolt: "Olyan sokáig tart?" A humoros megjegyzés nemcsak a közönséget nevettette meg, hanem rávilágított Soros személyiségének egy könnyedebb oldalára is.

Soros elmondta, hogy bár nem kifejezetten forradalmak szításával foglalkozik, támogatja azokat az alapelveket, amelyek gyakran forradalmakhoz vezetnek, mint például a demokrácia, a nyitottság és az emberi jogok védelme. Emellett hangsúlyozta, hogy a forradalmakat nem lehet megakadályozni, ha a társadalmi feltételek megértek rá.

Az interjú során szó esett arról is, hogy Soros György pénzügyi tevékenységei hogyan hatnak az országokra, és milyen politikai hatásokkal járnak ezek a tevékenységek. Soros elismerte, hogy befolyása van a politikai folyamatokra, de ezt mindig a demokrácia és a nyitottság előmozdítása érdekében használja fel. Az angol font elleni spekulációját például azért hajtotta végre, mert úgy gondolta, hogy az angol gazdaság számára hosszú távon előnyös lesz.

A Hócipő interjú másik érdekes pontja az volt, amikor Soros arról beszélt, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a magyarországi tevékenységei során. Bár rengeteg kritikát kapott a kormány részéről, különösen az Európai Unióval kapcsolatos álláspontja miatt, Soros kitartott amellett, hogy munkája pozitív hatással van az országra és az emberekre​.

Az interjú emellett egy árveréssel is emlékezetessé vált, ahol Farkasházyék egy tréfás árverést tartottak, hogy segítsenek Soros Györgynek, ha esetleg pénzügyi nehézségekbe ütközne. Bár ez természetesen humoros kontextusban történt, jól mutatta a műsor könnyed, de mégis komoly témákat érintő hangulatát​.

Ez a Hócipő műsorban készült interjú nemcsak egy érdekes pillanatkép a rendszerváltás utáni Magyarország történetéből, hanem rávilágít Soros György személyiségére, gondolkodásmódjára és azokra az elvekre, amelyeket egész életében képviselt. Soros kiváló magyar nyelvtudása és humorérzéke révén sikerült elnyernie a közönség és a műsorvezetők szimpátiáját, miközben társadalmi és politikai kérdésekről beszélt.

[[vid1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás