promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fény derült Puzsér Róbert legnagyobb titkára, még a zsémbes kritikus sem tudja, hogy ez lehet az oka az állandó kötekedésnek

Fény derült Puzsér Róbert legnagyobb titkára, még a zsémbes kritikus sem tudja, hogy ez lehet az oka az állandó kötekedésnek

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Puzsér Róbert nem tehet kiállhatatlan jelleméről, születésekor eldőlt hogy mindenkibe beleköt majd?

Portálunkon gyakran helyet adunk egy szűk, de annál lelkesebb kör érdeklődését kiszolgáló témakörnek, az asztrológiának is. A napi horoszkópokon túl lépve egyes emberek asztrológiai képlete érdekes információkkal szolgálhat, ha nem csak az adott személy Nap-jegyéig tekintünk, hanem igyekszünk megvizsgálni a különböző bolygókat is.

Puzsér Róbert hazánk egyik legmegosztóbb közszereplője: egyéni, meglehetősen vehemens stílusa sok rajongót, és rengeteg ellen-rajongót is szerzett - de vajon asztrológiai képletének megvizsgálásával mennyire látjuk viselkedését "felülről" visszaigazoltnak?

Az interneten publikusan elérhető információk alapján Puzsér Róbert 1974 október 24-én született - azt is meg tudjuk róla, hogy Budapesten, ám ez az információ az aszcendens megállapításához lenne fontos, amihez kéne a születési idő is, ezt viszont nem tudjuk, így az aszcendenst nem tudjuk vizsgálni, be kell érnünk a bolygókkal.

Amit a legkönnyebb megállapítani, az természetesen a Nap-jegy: az október 24-i születés miatt Puzsér Róbert a Skorpió jegynek a szülötte. A Skorpió víz-jegy, abból is fix polaritású, uralkodó bolygója a Mars. Ha a Skorpió jegyet szeretnénk jellemezni tömören, olyasmi gondolatok juthatnának eszünkbe, hogy egy intenzív, szenvedélyes egyéniségről van szó, aki bátor és önálló, de néha túlzásokba esik. Kitartó és független, misztikumokat kutatva, mindenbe teljes szívvel beleássa magát. Határozott ízlése van, ami néha túlzott önbizalommal párosul. Magnetikus megjelenése és nagy akarata sok tekintetet vonz. Képes nagy dolgokra intellektuális és fizikai területeken egyaránt, de nem viseli jól a kudarcot. Szenvedélyes szerető, de hajlamos a féltékenységre és a bosszúra is, ami veszélyessé teheti.

A Nap ebben a jegyben állva egész személyiségünk alapvető meghatározója lesz - lássuk be, ez alapján a jellemzés alapján még akár ki is találhatnánk, hogy Puzsér Róbertről van szó - ő bizony egy olyan skorpió, aki az asztrológia Ablak-Zsiráf-jában nyugodtan lehetne az illusztráció a Skorpió jegy mellett.

Tovább haladva nézzük a Holdat: Puzsér esetében a Hold a Vízöntő jegyben áll. Mit is befolyásol a Hold? A Hold a nőiességet, az érzelmeket és az intuíciót képviseli, hatással van az ösztönökre, a fantáziára és az emlékekre. Az érzelmi biztonságot, a családot és az otthont befolyásolja, valamint kapcsolatban áll a fogamzással és a szüléssel. Reakcióinkat és ösztönös szokásainkat is meghatározza.

A Vízöntő-hold egy rendkívül furcsa állás. A Hold a Uránusz befolyása alatt áll, rendkívül fogékony minden újra, vonzódik a tudományokhoz, az irodalomhoz és a művészethez. Nem tolerálja a külső korlátokat, csak azt fogadja el, amit saját maga állít önmaga elé. Néha ezek az erkölcsi, szellemi vagy más elvárások jóval magasabbak, mint amit a család vagy a társadalom elvár, de ez nem érdekli. A lényeg, hogy eltérjen az átlagtól. A hagyományos hold-aspektusok szinte egyáltalán nem érvényesülnek. Rossz aspektusok esetén nyugtalanságot, különcséget és ideges zavarokat okoz. Nem tiszteli a tekintélyt, viselkedése különc és extravagáns. Alaposabban megvizsgálva könnyen elképzelhető, hogy például Puzsér Róbert neurózisos személyiségzavarában (saját bevallása szerint szenved ebben) szerepe van a valamilyen rossz fényszöget kapó Vízöntő-holdjának is.

A további részben a három úgynevezett személyi jelölővel, a Merkúrral, a Vénusszal és a Marssal fogunk foglalkozni.

Merkúr az istenek hírnöke, aki az asztrológiában összekapcsolja a szellemet és a testet. Hatása kiterjed minden mozgásra, kapcsolatra és kommunikációra. A mentális folyamatok, gondolkodás, kézügyesség és kifejezőkészség terén játszik fontos szerepet. Uralma alá tartozik a kommunikáció, tanulás, utazás, írás és beszédkészség. A helyzete megmutatja szellemi képességeink gyorsaságát és kapcsolataink jellegét.

Ennél a bolygónál szintén a Skorpió jegyébe botlunk. A Skorpió-Merkúrt merész, eredeti gondolkodás és gyors következtetések jellemzik. Kritikus érzéke és szókimondása is kiemelkedő. Bár gondolkodása mély és alapos, az érzelmi töltés is hatással van rá, amihez hozzáadódik az ösztönösség és hevesség. Kapcsolataiban visszahúzódó, ám rendkívül éles megfigyelő, így semmi nem maradhat titokban előtte. Képes érzékelni az ellentmondásokat és elszántan kutat az igazság után. Rossz aspektusok esetén szertelen, csípős nyelvű, gúnyolódó, cinikus és bizalmatlan. 

A Vénuszt általában a "kis szerencse" bolygójának tekintik, és bármilyen helyzetben mindig valami kellemeset hoz. Még a negatív hatásai sem tragikusak, inkább emberi hibákra utalnak. Leginkább a kapcsolatokra hat, a romantika, szerelem, szépség, béke, kényelem, harmónia és nőiesség jelképe. Az érzékiséget, gyengédséget, gyönyört, házasságot, párkapcsolatot és művészeteket befolyásolja. 

Puzsér Róbert kifejezetten harmonikusnak mondható, Mérleg Vénusz állással rendelkezik. A Vénusz saját jegyében állva az egyén kapcsolatépítési késztetését felerősíti, emellett művészeti tehetségeit is kiemeli. Megjelenése vonzó, és egész személyiségéből sugárzik a harmónia és az elegancia. Udvariassága és választékos modora sikert hoz a társasági életben. Kapcsolataiban szeretetteljes és elégedett, különösen, ha művészeti vagy szépségipari területen tevékenykedik. Rossz hatásoknál a külsőségeket túlzottan fontosnak tartja.

Az utolsó vizsgálandó bolygónk ebben a cikkben a Mars. A Mars, ami a férfias erőt, cselekvést és akaratot képviseli a horoszkópban, meghatározza az energiát, a bátorságot és az elszántságot is. Érzékelteti fizikai erőnket és a kudarcokból való felálláshoz szükséges kitartást. Párkapcsolatban a dominancia azon múlik, kié a erősebb Mars. 

Puzsér Róbertnél itt szintén a Mérleg jeggyel találkozunk, ám míg a Vénusz esetében ez szerencsés állás, a Mars esetében ugyanez már nem mondható el. Mivel a Mérleg a szeretet, harmónia és jó kapcsolatok jegye, a Mars ebben a jegyben visszafogottabbul hat. Az izzó szenvedély inkább halk lobogássá válik, de mégis képes megégetni.

A passzív-agresszió gyakorlatilag ennek a helyzetnek a védjegye. Nem akarnak úgy tűnni, mintha valaha is gonoszak vagy igazságtalanok lennének, de az agressziónak valahova mennie kell! Túl gyakran ez sunyi viselkedéshez és ármánykodáshoz vezet. Másrészt, néhány Mérlegben lévő Mars személy ezt a Mars-energiát cselekvéssé alakítja, és a világban a mérlegi igazság és igazságosságért harcol.

Pozitív oldalról nézve a Mérlegben lévő Mars személyek ügyesen képesek előrejelezni, mikor fognak problémák és konfliktusok előfordulni. Tudnak alkudozni és kiválóak a konfliktuskezelésben.