promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő hazai élményeiről mesélt a különleges foglalkozású férfi, ilyen volt az éjszakai élet a régi időkben Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lenyűgöző történeteket osztott meg egy eltűnt világból.

Fűzy Gáborral, Budapest legrégebbi aktív bárzongoristájával készült interjúban egy gazdag és színes képet kapunk a főváros éjszakai életéről. Fűzy, aki több mint három évtizede a budapesti éjszakai élet egyik meghatározó alakja, részletesen mesél karrierjéről, a zenei világ változásairól, és a különböző bárok és klubok életéről.

Fűzy Gábor pályafutása a 1980-as évek elején kezdődött, amikor fiatal zenészként először kezdett fellépni különböző budapesti bárokban. A korabeli éjszakai élet sokkal intimebb volt, és a bárzongoristák jelentős szerepet játszottak a szórakoztatásban. A zenészek és a közönség közötti közvetlen kapcsolat meghatározó volt, ami különleges hangulatot teremtett.

Az interjú során Fűzy részletesen beszél arról, hogyan változott meg az évek során a budapesti éjszakai élet. A rendszerváltás után sok új klub és bár nyílt, és az éjszakai élet egyre színesebbé és sokrétűbbé vált. A korábban zártabb, exkluzívabb helyek mellett megjelentek az új, modern szórakozóhelyek is, amelyek szélesebb közönséget vonzottak.

Fűzy megemlíti, hogy a digitalizáció és a zenei technológia fejlődése is nagy hatással volt a zenészek munkájára. Míg korábban az élő zene volt a fő attrakció, ma már a DJ-k és az elektronikus zene is jelentős szerepet játszanak az éjszakai életben. Ennek ellenére Fűzy hisz abban, hogy az élő zene varázsa és az emberi érintés továbbra is pótolhatatlan.

Fűzy számos emléket és történetet oszt meg az interjú során. Elmeséli, hogy a 1980-as és 1990-es években sok híres művész és ismert figura fordult meg a budapesti bárokban, és hogy milyen különleges pillanatokat élt át ezekben az években. Mesél a legendás Moulin Rouge-ról és a Gresham-palotáról, ahol sok felejthetetlen estét töltött el.

Az interjúból kiderül, hogy Fűzy számára a zene nem csak munka, hanem szenvedély is. A zongorázás és a közönség szórakoztatása az élete középpontjában áll. Hisz abban, hogy a zene összeköt, és hogy minden este, minden fellépés egy új lehetőség arra, hogy valami különlegeset hozzon létre.

Fűzy nem tervez visszavonulni, továbbra is aktív szeretne maradni a budapesti éjszakai életben. Számára a zene és a közönség iránti szeretet a legfontosabb, és amíg csak teheti, folytatni fogja a fellépéseket. Emellett szeretné átadni tapasztalatait és tudását a fiatalabb generációknak is, hogy a budapesti bárzongorista hagyomány tovább éljen.

A teljes interjú és további részletek elérhetők a We Love Budapest cikkében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás