promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ránk figyelt a világ: Több százan érdeklődtek a budapesti luxusesemény iránt, hihetetlen sikerrel zárult le a Budapesti divat Oscarként emlegetett Fashion Awards
Borítókép:  Fashion Awards
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Soha ennyi sztár nem volt még egy helyen, mint most Budapest szívében, mutatjuk a résztvevőket és a díjazottakat. 

Kerek évfordulójához érkezett a budapesti luxusesemény, ami jubileumot is ünnepel: 20 éves a Fashion Awards Hungary díjátadó gála. A divat magyar Oscar díjaként is emlegetett rendezvény fővédnöke idén Pataki Ági volt, aki igazi ikon a szakmában. A több mint 900 fős eseményen divatbemutatókat is megtekinthetett a közönség, majd utána izgulhattak, kik is lettek a díjazottak. Annyit elárulhatunk, volt öröm bőven.

Az idei, mivel kerek évfordulós gála volt, számos meglepetést is tartogatott. Bemelegítésként táncos bemutatót láthattak az érdeklődők, majd három különleges és ismert magyar tervező bemutatóit nézhették meg a vendégek az Akváriumban. Kerényi Virág, Demeter Richárd és Kiss Márk fantasztikus ruhakölteményei után foglalta el a közönség a helyét, előtte még megkóstolva a Martini koktélokat, a Kinley finomságait és megcsodálva a Batz és Cabag lábbelijeit, valamint a DS Automobiles autóját. 

Az estet Somogyi Zoltán műsorvezető nyitotta meg, aki köszöntötte az idei gála fővédnökét is. Pataki Ági beszédében elmondta, a hazai divat mindig is az élete része lesz és marad és sokat köszönhet az ebben eltöltött éveinek. A különleges díjak sorában elsőként az innovációs díj került átadásra, később a fenntarthatósági pályázat nyertese is szobrot kapott, illetve életműdíjat is átvehetett egy, a hazai divatéletben régóta mérföldkőnek számító nagyság is. 

Az év divatinnovációja: uMix3D Az uMix3D egy úttörő startup, amely egyesíti a 3D technológiát a kreatív divattal. Innovatív megoldásaik ötvözik a fenntarthatóságot az üzleti sikerrel. A 3D technológia segítségével milliméteres pontossággal modellezik a ruhákat és cipőket, valósághű élményt nyújtva az ügyfelek számára. Az ügyfelek személyre szabhatják ruháikat, és hamarosan elérhető lesz egy virtuális próbaterem.

A díjat átadta: Szabó Patrícia Neszer Blog

Az év női modellje: Palvin Barbara.

Palvin Barbara karrierje 2010-ben kezdődött, azóta számos neves márka arcává vált. 2019-ben Victoria's Secret angyal lett, és megjelent a Chanel, Cartier és Giorgio Armani kampányaiban. Háromszor nyerte el a Glamour Women of the Year díjat, és számos nemzetközi elismerésben részesült már, szinte havonta újabb világmárkával dolgozik együtt. 

A Díjat átadta: Kocsis Korinna és Melles Maximilian (Promotions.hu)

 Az év férfi modellje: Dan (Wammodels)

A Dan néven ismert Dán Zsolt 2017-ben kezdte pályafutását egy Giorgio Armani show-val. Számos rangos divatházzal dolgozott együtt, köztük a Ralph Laurennel és a Dolce&Gabbanával. Jelenleg Kazar és Dirk Bikkembergs  nemzetközi kampányaiban szerepel.

A díjat átadta: Konsánszky Dóra divattervező, Schilling Kolos stylist

Az év fodrásza: Pásztor László

Pásztor László, aki 2006-ban végzett szobrászként, 2009 óta dolgozik a divat- és szépségiparban. Számos topmodellel és hírességgel működött együtt, Emmy-jelölést is kapott. Munkái szerepeltek a Vogue-ban, a Harper's Bazaarban és a L'Officielben, szakmájának tényleg az egyik legnagyobbja. 

A díjat átadta: Rácz Gergő énekes, Nagy Katica színésznő

Az év sminkese: Titkos Bernadett

Titkos Bernadett 25 éve a legjobbak között van. Munkái hazai és nemzetközi magazinokban, filmekben és reklámokban egyaránt szerepelnek. A Budapesti Közép-Európai Divathét vezető sminkese, 30 sminkest koordinál. Berni kedvessége legendás a szakmában és ő is átvehette a  Guess ajándékát, ahogy a többi díjazott is. 

A díjat átadta: Tolvai Renáta énekes és Radics Zsombor 

Az év felfedezettje – a fenntartható divat pályázat tervezőjeként: Lang Szonja

Bécsben folytatott tanulmányai után Lang Szonja elindította fenntartható divatvállalkozását Magyarországon. A SLANGSLANG x Back2Bag együttműködés táskákat és ruhákat hoz létre autóipari melléktermékekből, amelyeket nemzetközi platformokon mutatnak be.

A díjat átadta: Fluor Tomi és Szentflében Gergely (EON)

Az év stylistja: Kiss Márk

Kiss Márk végzettségét tekintve divattervező, a kreatív rendezés és stílus felé fordult. Számos magyar híresség személyi stylistja, valamint számos tévéműsor vezető stylistja és jelmeztervezője. Munkái olyan nemzetközi magazinokban jelentek meg, mint a Vogue és a Harper's Bazaar. 

A díjat átadta: Eke Angéla és Erdei Zsolt (Humen.hu)

Az év divatfotósa: Wanda Martin

Wanda Martin London és Budapest között dolgozik divat-, portré- és zenefotózással. Munkái olyan magazinokban szerepeltek, mint az i-D, a Wonderland, a VOGUE és a NUMERO, és olyan márkákkal működött együtt, mint a Louis Vuitton, a Burberry, az YSL és a Dior.

A díjat átadta: Janicsák Veca és Kanalas Gergő (DS Automobile)  

Az év kiegészítő tervezője: Kerényi Virág

Kerényi Virág 2011-ben indította el márkáját, és számos hollywoodi produkcióban dolgozott már. A kézitáskái mellett egyedi fejdíszeiről és extravagáns ruháiról ismert.

A díjat átadta: Czutor Zsanett és Zoltán

Az év női divattervezője: Demeter Richárd

Demeter Richárd 2016 óta foglalkozik divattal. Munkái megjelentek az olasz Vogue-ban és Lucy magazinjában. Sok magyar híresség viseli ruháit, amelyek egyedi történeteket hordoznak, ukrán gyökereiből is építkeznek. 

A díjat átadta: Lakatos Levente és Tóth Szalóky Judit (Coca-Cola)

Az év férfi divattervezője: Lakatos Sándor

Lakatos Sándor 2008-ban alapította márkáját, a Lakatos Sándor Műtermet. Egyedi öltönyeiről és dzsekijeiről ismert, terveit számos magyar és nemzetközi híresség viseli és találkozunk velük nagyobb rendezvényeken. 

A Díjat átadta: T.Danny  és Lissák Laura

Életműdíj a magyar divatért: Emília Anda

Anda Emília építészetet tanult, mielőtt a divat felé fordult. A MOME Divat és Bőrdesign szakán folytatott tanulmányai befejezése után elindította ANDA márkáját. Kollekciói a konceptuális divatot és az avantgárd designt tükrözik. Munkái rendszeresen megjelennek a párizsi divathéten, és nemzetközi elismerést kaptak.

A Díjat átadta: Norman Gábor látványtervező és Náray Tamás (megható videóüzentet küldve Spanyolországból)

 Összefoglaló Videó a Gáláról:

A jubileumi gála egy nagy buliba és beszélgetésbe ment át, óriási ünneplést csaptak a díjazottak, Törley pezsgővel. Hálásak vagyunk a díjátadóknak, Fluor Tomitól T. Dannyig, Lakatos Levente Kinley nagykövetig, Tolvai Reniig, Janicsák Vecáig, Czutor Zoltánig, hogy csak néhány nevet említsünk, külön kiemelve Náray Tamás kedves és szívből jövő videóüzenetét is. Köszönjük az EON támogatását, a Cabag megjelenését, az instago x max 360 fokos selfie kameráit. Gratulálunk a díjazottaknak, én meg majd kipihenem az egészet, kreatív csoda volt! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás