promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világhírű mém lett Várkonyi Andrásból, az ország Vili bácsija a mai napig egy sztár Instagramján virít

Világhírű mém lett Várkonyi Andrásból, az ország Vili bácsija a mai napig egy sztár Instagramján virít

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Tízmilliók látták már a viccet, de csak mi értjük igazán a kép lényegét.

Habár a Barátok közt már közel három évvel ezelőtt véget ért, annyira a hétköznapjaink része volt, hogy valósággal beleivódott az emberek emlékei közé. Így ha valaki meghallja, hogy Magdi anyus, azonnal tudja, hogy kiről van szó.

Ugyanez elmondható Berényi Mikiről, aki a „pénz és sármmal” mémesedett, de Vili bácsi sem maradt ki a jóból. A sorozatból több mint tízezer rész készült, így alapanyag volt bőven, ám olyan szereplők csak nagyon kevesen voltak, akik végig főszereplői voltak a Barátok köztnek.

Várkonyi András ezen kevesek közé tartozott, a mémnek azonban, amivel túlzás nélkül világhírűvé vált, nincs köze a kultikus magyar sorozathoz. Annyiból azonban mégis fontos szerepe volt a tévének, hogy egy külföldi talkshow-sztár jóvoltából ismerték meg milliónyian Magyarország Vili bácsiját.

Fájdalom, de Vili bácsi integetős képét csak mi, magyarok ismerjük fel, ám olyan világsztárok osztották meg közösségi oldalaikon, mint például Ellen DeGeneres, akinek Instagramján öt éve ott van a Várkonyi Andrásról készült elmosódott fotó, amire több mint egymillió kedvelés érkezett.

Persze nem Vili bácsi az egyetlen, sőt, nem is a leghíresebb magyar mémszereplő. Ezt a címet lehetetlen elvenni Arató Andrástól, akit a legtöbben csak "Hide the Pain Harold" néven ismernek, és szó szerint a világ minden táján felismerik.

Hírneve egy stockfotóból ered, melyet kényszeredett arckifejezése miatt kaptak fel és mindenféle vicces felirattal bővítették ki. Arató András nem bújt el a világ elől, sőt, inkább kamatoztatta a hirtelen jött népszerűségét. Azóta számos interjút adott a világ minden táján, nyilvános szerepléseket is vállal, valamint előadásokban mesélte el, hogy milyen hatással volt az életére a mémesedés.

Várkonyi András számára a hírnév már régóta az élete része, mindenesetre az valószínűleg még őt is meglepte, hogy az elmosódott képből mekkora humorforrás lett: