promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Mi történt a YouTube-bal? Elsötétült a videómegosztó, sokan különleges üzenetet láthatnak, te is köztük vagy?

Mi történt a YouTube-bal? Elsötétült a videómegosztó, sokan különleges üzenetet láthatnak, te is köztük vagy?

Borítókép:  Unsplash / Szabó Viktor
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Beváltotta fenyegetését a legnagyobb videómegosztó oldal, nem lehet többé kijátszani a szabályokat.

Hosszú évek óta tart már a huzavona a YouTube és azok felhasználói között, méghozzá egy olyan dolog miatt, amit sokan nem tudnak elfogadni. Habár a videómegosztó érvei jogosnak tűnnek, valahol érthető, hogy egyesek nem szeretnének azért fizetni, ami régebben még ingyenes volt.

Csakhogy az online tér folyamatosan formálódik és változik, ebbe pedig az is beletartozik, hogy minden tele van reklámokkal, így a YouTube is régóta egyre látványosabb módon árasztja el hirdetésekkel a felületét. Kivéve azok számára, akik előfizetnek a prémiumra.

Akik viszont nem szeretnének, mégis igyekeznek megúszni a reklámokat, azok mostantól nemes egyszerűséggel nem tudják használni a videómegosztót, helyette egy komor üzenetet kapnak, sötét háttérrel, melyen ez áll:

„A hirdetésblokkolók sértik a YouTube általános szerződési feltételeit. Úgy tűnik hirdetésblokkolót használsz. Letiltjuk a videólejátszást, kivéve ha a YouTube szerepel az engedélyezőlistán, vagy kikapcsolod a hirdetésblokkolót”

– írják.

„A hirdetések által a YouTube-ot világszerte több milliárd ember használhatja. Válts hirdetésmentes használatra a YouTube Premiummal, és az alkotók továbbra is bevételhez jutnak az előfizetési díjakból”

– írják az üzenetben.

A YouTube ezzel egyértelműen a felhasználók tudtára adta, hogy megelégelte a reklámblokkolók használatát, és bár egy ideig csak figyelmeztettek, mostantól egyre gyakrabban láthatjuk a fekete képernyőt, előbb-utóbb pedig valószínűleg teljesen letiltják a blokkolókat.

Igen ám, de a másik oldalról is folyamatos a harc, hogy továbbra is ingyenesen lehessen reklámmentesen nézni az videómegosztót, szóval egyelőre még mindkét félnek folyamatos munkát ad a reklámdömping. Kivéve azoknak, akik a fizetős verziót használják.