promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeleg Michael Schumacher halála? A családja sokat sejtető lépése miatt aggódnak a rajongók
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A család nem nyilatkozik, de sokak szerint egyértelmű, hogy mi áll a háttérben, sokan már lélekben temetik a Forma1-es legendát.

Michael Schumacher, a hétszeres Formula–1-es világbajnok, minden idők egyik legnagyobb autóversenyzőjeként vált ismertté. Karrierje során lenyűgöző teljesítményt nyújtott, és több rekordot is megdöntött, amelyekkel beírta nevét az autósport történetébe. Schumacher 1969-ben született a németországi Hürthben, és fiatal korától kezdve érdeklődött a versenyzés iránt. Az évek során számos győzelmet aratott, és a Ferrari csapattal való együttműködése során érte el legnagyobb sikereit, amikor öt egymást követő világbajnoki címet szerzett 2000 és 2004 között.

Karrierjének csúcspontja után Schumacher 2012-ben vonult vissza véglegesen a versenyzéstől. Azonban 2013 decemberében tragikus baleset érte: síelés közben elesett, és súlyos fejsérülést szenvedett, annak ellenére, hogy sisakot viselt. Azóta állapota a családja által gondosan őrzött titok maradt, és a nyilvánosság előtt nem jelent meg. Az autósport rajongói és kollégái világszerte aggódva figyelik a híreket róla, és reménykednek a felépülésében.

A balesete óta eltelt évek során Schumacher családja többször is eladásra bocsátotta néhány személyes tárgyát, hogy támogassák a kezelését és megélhetésüket. Legutóbb a Christie’s genfi árverésén kínáltak el nyolc darab luxuskarórát, amelyek összesen négymillió svájci frankért (körülbelül 1,6 milliárd forintért) keltek el. Az órák között voltak a Rolex, az F.P. Journe és az Audemars Piguet márkák darabjai is, amelyeket maga Schumacher viselt pályafutása során.

Az árverés legdrágább darabja egy F.P. Journe karóra volt, amelyet Jean Todt, a Ferrari-csapat egykori vezetője ajándékozott Schumachernek karácsonyra. Ez az óra 1,5 millió svájci frankért (591 millió forintért) talált gazdára. Egy másik figyelemre méltó darab az Audemars Piguet Royal Oak karórája volt, amelyet szintén Schumacher számára készítettek, és végül a becsült ár kétszereséért, 415 ezer svájci frankért (164 millió forintért) adtak el.

Schumacher, aki mindig is szenvedélyes óragyűjtő volt, számos különleges darabbal büszkélkedhetett. Az árverésen a Genfi-tó mellett élő családja által őrzött gyűjtemény egy része került kalapács alá. Érdekesség, hogy az eredetileg hétfőre tervezett aukciót el kellett halasztani egy kibertámadás miatt, de végül kedden sikeresen megtartották az eseményt, ahol számos licitáló versengett a különleges órákért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás