promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt Michael Schumacher egyetlen fiának sorsa - rendesen keresztbe tettek neki
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Formula-1 március 3-i szezonnyitóján nem lesz ott a rajtrácson a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher. A huszonhárom esztendős versenyző a Haas-nál eltöltött két idény után most a Mercedes alkalmazásában fog állni, de csak tesztpilótaként.

Nem feltétlenül csak a neve miatt, hanem a benne rejlő anyagi-, és tehetségfaktor révén is lehetőséget kapott a Forma-1-es világbajnokságon Mick Schumacher egyetlen fiúgyermeke az előző két évben. Az ifjú Micknek azonban egyelőre nem sikerült megragadnia a mezőnyben, ugyanis az amerikai Haas istálló lemondott róla és a további szolgálatairól. Ám a német pilóta szerencséjére decemberben egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott édesapja korábbi csapatától, a Mercedes-től. A szerződése alapján harmadik számú versenyzőként dolgozhat a korábbi vb-győztesnél.

A hírek szerint nem csak ez a lehetőség élhetett az ifjú Schumacher számára. Az Alpha Tauri (korábban Toro Rosso) csapatfőnöke, Franz Tost ugyanis a német RTL-nek elismerte, hogy szerette volna 2023-ban versenyeztetni az F1-legenda csemetéjét. A kiscsapat vezére meglátása szerint érződik Mickben a tudás, és nagyot fejlődött egyik évről a másikra: 2021-ben képtelen volt a pontszerzésre, míg tavaly a szezon közepén a brit és az osztrák nagydíjon is képes volt több egyéget is begyűjteni. A "kis Schumi" így 2022 végén a pontverseny 16. helyén zárt 12 ponttal.

Tost terve a saját elmondása szerint mégsem valósulhatott meg. A rutinos szakember elárulta, hogy az Alpha Taurinak a Red Bull, mint anyacég nem engedte meg, hogy a rivális Mercedes által patronált pilóta érkezzen hozzájuk. Így még csak egy lehetséges tárgyalásig sem jutott el a kiszemeltjével. A két istálló az előző két évben (főleg 2021-ben) ádáz küzdelmet folytatott az egyéni-, és a konstruktőri világbajnoki címért. Várhatóan az idei versenyévadot is az ő párbajuk fogja meghatározni.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás