promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Schumacheren elképesztően drága, forradalmi kezelést próbálnak ki – talán ez az utolsó esélye?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A német sztárpilóta már lassan egy évtizede vegetál.

Michael Schumacher autóversenyző, a Forma–1 hétszeres világbajnoka lassan már egy évtizede szenvedett súlyos kimenetelű síbalesetet. 2013-ban koponyasérüléssel szállították kórházba, ám a gondos orvosi ellátás és kezelés ellenére mind a mai napig nem képes teljes életet élni.

A német sztársportolót a családja teljesen elzárja a nyilvánosság elől, így csak kósza, meg nem erősített híreket hallhatunk felőle. Ülni állítólag tud, járni viszont aligha, és bár néhány közeli barátja szerint követi a Forma–1-es futamokat, valójában aligha foghat fel sokat a világ történéseiből.

Néha azonban felcsillanni látszik a remény, mint például a napokban is, amikor az a hír kelt szárnyra, hogy Schumachert „titkos kezelésnek” vetik alá. Bár a vagyona sokat apadt egy évtized alatt, a heti 115 ezer fontba (53,5 millió forintba) kerülő orvosi eljárást még ki tudja fizetni.

A sajtó egyelőre csak annyit tud, hogy forradalmi és úttörő kezelési módról van szó, ami azt jelenti, hogy csodára is képes lehet, de akár eredménytelen is maradhat. Ennyi idő elteltével azonban nyugodtan kijelenthetjük, hogy a világbajnoknak más esélye nem maradt a felépülésre.

Schumachert már eddig is 15 orvos és ápoló vette körül a nap 24 órájában, a gondoskodás alaposságára és profizmusára tehát nem lehet panasz. Ha azonban azt szeretnék, hogy az 53 éves ex-autóversenyző ismét normális életet éljen, akkor valami újat kell kipróbálni.

2019-ben már átesett egy szintén forradalminak tartott sejtterápiás kezelésen az idegrendszere újjáépítésére, amely azonban – szemmel láthatóan – nem hozta meg a kívánt eredményt. Ráadásul közben a sportoló izomsorvadásban és csontritkulásban is szenved a hosszú ideje tartó mozgásképtelenség miatt.

A pletykák szerint most ismét valami sejtterápiás eljárással próbálkoznak meg nála, ami gyulladáscsökkentő hatású lesz, és ez hathat majd jótékonyan az agyműködésére. A család bizakodó, mint a korábbiakban is mindig – mit is tehetne mást?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás