promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hirtelen magyarul szólalt meg Gordon Ramsay, egyetlen szót vágott a kamerába
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gordon Ramsay ezzel az egy szóval kedveskedett a magyaroknak.

Ha csak egyetlen világhírű szakácsot kellene mondani, akkor a többség biztosan Gordon Ramsay nevét említené meg. Nem csoda, hiszen a többszörös Michelin-csillagos séfnek számos olyan műsora készült, amit a magyar televíziós csatornákon is vetítettek, többek között a Gordon Ramsay - A konyha ördögét, A pokol konyháját, vagy a MasterChef-et, aminek magyar változatát a TV2-n sugározták korábban.

Hazánkban pedig igen szeretik az emberek a főzősműsorokat; nem csak az egyszerű receptműsorok a felkapottak, de a realityk is - A Konyhafőnök és a Séfek séfe a legsikeresebb még most is. Mindkettőnek újabb évadjai érkeznek hamarosan, hiszen hatalmas népszerűségnek örvendenek, azonban a MasterChef csupán két évadot élt meg a TV2-n.

Pedig a csatorna mindent megtett annak érdekében, hogy sikerre vigyék kis hazánkban is a formátumot, és még maga Gordon Ramsay is beszállt a promócióba, és egy magyar szóval is megörvendeztette a hazai nézőket - de úgy tűnik, ez is kevés volt. Gordon eleinte angolul kezdte el reklámozni a magyar nézőknek a MasterChef-et, hogy ez egy show, ami tele van meglepetésekkel és bámulatos ételekkel, amik - és ezt az egy szót már magyarul mondta:

finom.


Gordon Ramsay-ről egyébként kevesen tudják, hogy eleinte labdarúgónak készült, ám egy sérülés miatt erről az álmáról le kellett mondania. Ekkor az érdeklődése a szakácstudományok és a vendéglátás felé fordult. 16 évesen elhagyta a szülői házat, és Banburybe költözött. Egy átlagos vendéglátóipari iskola elvégzése után Marco Pierre White és Albert Roux mellett okosította magát a mesterségre. Három évet töltött Franciaországban, ahol Guy Savoy és Joël Robuchon konyháján képezte magát tovább.

Nem sokáig dolgozott úgymond egyszerű szakácsként, mert a konyha fizikailag és mentálisan is kimerítette, ezért egy évig személyi szakácsként dolgozott a Bermudákon, az Idlewind magánjachton. Miután 1993-ban visszatért Angliába, Chelseaben lett főszakács, ahol megkapta első Michelin csillagát, majd 1997-ben a másodikat. Még ugyanebben az évben jött az az ötlete, hogy saját éttermet nyit; ez a terve valóra is vált, 1998-ban Chelseaben megnyílt a Gordon Ramsay at Royal Hospital Road.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás