promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
1956 óta dolgozott a munkahelyén, kíméletlenül kirúgták, sokkot kapott az idős hölgy
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vásárlók imádták Jillt, aki szinte az egész életét itt élte le, és mindent megtett az üzletért.

Mindössze öt napot kapott arra, hogy elbúcsúzhasson imádott munkahelyétől egy 82 éves nő, aki az elmúlt 68 évét a Clarks egyik cipőboltjában töltötte. Szó szerint, ugyanis szinte nem volt olyan pillanata az életének, amiben ne játszott volna a szerepet az üzlet.

Jill Cornick még 1956-ban, mindössze 14 évesen jelentkezett a dorseti Blandfordban található üzletbe, ahová fel is vették. Akkor még nem tudta, hogy az életét meghatározó döntést hozott.

Jill 68 évig járt minden munkanapján ugyanoda dolgozni, a hosszú évtizedek alatt pedig mindössze néhány betegszabadságot vett ki, 1969-ben pedig még a nászútját is elhalasztotta, hogy ne kelljen kimaradnia a munkából.

Fia 1975-ös születését követően hamar újra munkába állt, Jason egy járókában cseperedett fel, Jill az üzlet vásárlóterében tartotta szemmel kisfiát. Munkáltatója végül néhány nappal ezelőtt döntött úgy, hogy hűséges dolgozójának ideje nyugdíjba vonulnia. Ám nem csak ő, többi munkatársa is elvesztette állását. Csupán egyetlen hét felmondási időt hagytak nekik.

"Múlt csütörtökön közölték velünk, hogy hétfőn bezárunk. Ez mindannyiunkat egy kicsit sokkolt. Még mindig jól érzem magam a bőrömben, azt reméltem, hogy még néhány évet dolgozhatok, mielőtt nyugdíjba vonulok. Igazán nagy kár érte, szerettem ezt a munkát, ez volt az életem. Azt hiszem, most pihenni fogok, és többet megyek a strandra”

– mondta Jill.

Utolsó munkanapján rengeteg vásárló ment be hozzá, hogy elköszönjenek tőle. Csokrokkal és csokoládéval köszönték meg azt a sok segítséget, amit tőle kaptak. Jill mindig nagy szeretettel segített a gyerekeknek cipőt választani, a szülők pedig imádták a lelkesedését és a szakértelmét, több családnak generációkon keresztül adott tanácsokat.

Végül a Clarks is megköszönte Jillnek az évtizedeken keresztül tartó lojalitását:

"Őszintén köszönjük a Blandford Forum üzlet csapatának a kiemelkedő munkáját, különösen Jillnek, akinek figyelemre méltó és példátlan, 68 éven keresztül tartó szolgálata és elkötelezettsége a vásárlóink iránt óriási jelentőséggel bír. Nagyra értékeljük a munkáját és a legjobbakat kívánjuk neki" 

- fogalmaztak.

Forrás: Metro

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás