promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elbocsátották a dolgozók felét, miután egy gigahurrikán felszippantotta a gyárépületet, videó készült a félelmetes pillanatokról
Borítókép:  YouTube / Guardian News
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Másodperek alatt eltűnt a gyáregység, kész csoda, hogy senki nem halt meg.

Az Egyesült Államokban nem ritkák a hurrikánok, melyek szezonja egyre korábban kezdődik, pusztításuk mértéke pedig minden eddiginél félelmetesebb. Ezúttal a Nebraska államban található Lincolnban csapott le egy erőteljes vihar, ami 266 kilométer/órás sebességgel pusztította el az útjába kerülő tereptárgyakat és épületeket.

Mint azt egy közelben parkoló autó fedélzeti kamerája rögzítette, a hurrikán gyakorlatilag telibe kapta a Garner Industries egyik gyártóüzemét, ami pillanatok alatt a földdel vált egyenlővé. A gyár parkolójában lévő autók közül pedig többet is 100 méterrel távolabb, teljesen összeroncsolva találtak meg.

Az üzemben dolgozó 70 alkalmazott az épület biztonságosabb részein megbújva várta a vihar csillapodását, hatalmas szerencséjükre csak kisebb sérüléseket szenvedtek. Beszámolóik szerint az ablakok szinte kirobbantak a helyükről, mindenfelé üvegszilánkok repkedtek, sérüléseik zömét is emiatt szerezték. A rémálom azonban a hurrikán elvonulásával még nem ért véget.

Mint azt a cég bejelentette, a vihar által okozott anyagi károk miatt dolgozóik csaknem felét el kell bocsátaniuk, további 70 munkatársukat pedig egy másik, közeli létesítménybe helyeztek át. Az mezőgazdasági silók számára érzékelőket és szoftvereket fejlesztő cég vezérigazgatója lesújtva nyilatkozott a döntés után.

„Keményen dolgozunk, hogy megtaláljuk a továbblépés lehetőségét. Ezekre az elbocsátásokra azért volt szükség, hogy fennmaradhassunk. Rendkívül nehéz helyzet, ezek az emberek olyanok, mintha a családtagjaink lennének”

– mondta Scott McLain elnök-vezérigazgató.

A csaknem 115 ezer négyzetméteres épületben lévő automatizált fröccsöntő gépek, szerszámok, raktárkészlet zöme megsemmisült, a cég pedig egyelőre még azt sem tudja, hogy újra tudják-e építeni a gyáregységet.

Forrás: Fox Weather

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás