promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mesés kincset és valami egészen döbbenetes dolgot hozott felszínre egy hurrikán
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A már két halálos áldozattal is járó Nicole hurrikán pusztításának következtében útnak indultak a kincsvadászok is, és meglepő felfedezéseket tettek. 

A hurrikán Florida északi partjait sújtotta az utóbbi hetekben, veszélybe sodorva ezzel a helyi lakosok jelentős részét. A masszív viharok ismét a felszínre hoztak különböző tárgyakat, kincseket, amelyekre a fémdetektoros kincsvadászok le is csaptak. Sokak megdöbbenésére nem mást, mint őslakos amerikai, tehát indián emberi maradványokra is leltek a Chastain Beach közelében. A nyomozók szerint több száz éves csontokról lehet szó, a helyi hatóságok jelenleg is vizsgálják az esetet.

„A csontokat átadjuk történészeknek, és a helyi egyetemnek. Ők majd gondoskodnak róla, hogy a lehető legnagyobb tisztelettel járjunk el az ügyben"

- nyilatkozott Jon Budensiek, a helyi rendőrfőnök-helyettes. 

[[cikk1]]

A seriff irodája megállapította, hogy egy koponyát és több lábcsontot is találtak a parton. Utóbbira fémdetektoros kincskeresők bukkantak rá. Találtak emellett értékes pénzérméket is, amelyek feltehetően spanyol hajókhoz köthetőek.

1715 és 1733 között ezeken a területeken spanyol flották köröztek, miközben aranyat és ezüstöt szállítottak. Úgy hírlik, egy alkalommal valami oknál fogva elsüllyedt a hajójuk, a kincseket és az értékes tárgyakat pedig ellepték a hullámok. A szakértők szerint az erről a hajóról származó pénzérmékre leltek rá most Florida partjain. 

Egyetlen hasonló spanyol pénzérme a hírek szerint nem kevesebben, mint 400 dollárt, tehát kb. 160 ezer forintot is érhet. Elsőre talán nehezen kivehető a kép alapján, azonban valódi, 17. századi spanyol pénzérmékről van szó.

Forrás: clickorlando.com

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás