promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Orosz Hírszerzés szerint a globalisták likvidálni akarják Orbán Viktort, vigyáznia kell a magyar miniszterelnöknek
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Robert Fico elleni merénylet megismétlődésétől tartanak.​

Az amerikai kormányzati szervek erőteljesen próbálnak bekapcsolódni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet ügyében folyó nyomozásba, hogy kizárják a politikai terrorizmus és az esetleges külföldi beavatkozás lehetőségét – közölte szerdán az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtóirodája. A közleményben a magyar miniszterelnökről is említést tettek.

„A terrortámadás nyomozása folyamatban van. Ezzel kapcsolatban figyelemre méltó, hogy az Egyesült Államok és európai szövetségesei kitartóan próbálják a magányos elkövető verzióját előtérbe helyezni, aki elégedetlen volt Szlovákia demokratikus állapotával”

– áll a közleményben.

Az SZVR hangsúlyozta: az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a nyomozásba, hogy azt „megfelelő irányba” tereljék. Az oroszok szerint ezzel azt kívánják megakadályozni, hogy felerősödjenek az európai politikai terrorizmus és az esetleges külföldi beavatkozás témái.

Az orosz hírszerzés azt is állítja, hogy értesüléseik szerint az amerikai és az uniós vezetés egyre nagyobb ingerültséggel reagál a geopolitikai realitások változására és a nemzeti irányultságú politikai erők megerősödésére. Közleményükben így fogalmaztak:

„A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletkísérlet azt mutatja, hogy a globalista totalitárius-liberális elitek, amikor már nem tudják »civilizált módszerekkel« megőrizni hegemóniájukat, nyílt politikai terrorhoz folyamodnak ellenfeleikkel szemben. Az ilyen akciók célja a másként gondolkodók megfélemlítése.”

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat sajtóosztálya kiemelte, hogy a globalizmus hívei számos közösségi oldalon kommentben helyeslik a Fico elleni merényletet, és más nemzeti irányultságú vezetők, például Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vučić szerb elnök likvidálására szólítanak fel – összegezte az MTI.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás