promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durván becsaphatta vásárlóit a népszerű cég, eljárást indított a Versenyhivatal a táplálékkiegészítőket forgalmazó vállalat ellen
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik legnépszerűbb, természetes alapanyagokból készülő termékeket forgalmazó cégről van szó.

Ismét lebukott egy tisztességtelen gyakorlatot folytató cég, hogy nem az igazságot közölte vásárlóival a termékeit illetően.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Natur Tanya Hungary Kft. és a Naturweb Kft. ellen, mivel feltételezett jogsértést észleltek a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése kapcsán. A GVH csütörtöki közleménye szerint a vállalkozások több termékkategóriánál is megtévesztették a fogyasztókat, különösen az egészségre, betegségek megelőzésére, illetve gyógyítására vonatkozó állításaikkal.

A GVH felhívta a figyelmet arra, hogy a két vállalkozás 2022. január 1. óta étrend-kiegészítőket, élelmiszereket, kozmetikai termékeket, valamint orvostechnikai eszközöket olyan egészségre vonatkozó állításokkal reklámozott, amelyek megalapozottsága valószínűsíthetően nem volt igazolható. Ezen túlmenően, a cégek tiltott vagy valótlan gyógyhatásokról szóló állításokat is alkalmaztak.

A GVH azt is észlelte, hogy az említett vállalkozások kereskedelmi gyakorlata valószínűleg nem felelt meg a szakmai gondosság követelményeinek, mivel az állításokat 2022. január 1. óta közzétették. A nemzeti versenyhatóság hangsúlyozta: az eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozások ténylegesen megsértették a jogszabályokat. Az eljárás célja a tények alapos feltárása és az esetleges jogsértés bizonyítása.

Az eljárás lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, mely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás