promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2perc tudomány: Irányítsd az elméd, veszélyes és hasznos elmejátékokat mutatunk
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pszichológiai hadviselés mindig is hatalmas fegyver volt, de mi van akkor, ha mi vagyunk a célpont.

Mutatunk hasznos és káros elmejátékokat, amivel nem is gondolnád, hogy mennyire tudod az elmédet befolyásolni és irányítani.

Mesterséges határidő létrehozása

Tudod, hogy a dolog csak egy hét múlva esedékes. De azt is tudod, hogy, ha nem most végzed el a feladatod, akkor megkockáztatod a halogatással, hogy utána rohanj és kapkodj, de ennek ellenére még sem teszed meg. Tehát hazudsz magadnak.

 Megoldás: "Ma el kell intézned, ez nem alku tárgya."

Egy negatív gondolat elhessegetése

Valamilyen teszteredményre vársz, vagy félsz egy találkozástól vagy esetleg felkészültél, de mégis félsz a közelgő állásinterjútól?

Amint eszedbe jut az aggasztó gondolat, azt kell, hogy mond magadnak: „állj meg”, és tereled el gondolataidat valami szórakoztató vagy építő jellegű dolog felé.

Tégy úgy, mintha a legjobb formádban lennél

Mint a legtöbb ember, te is bizonytalan vagy néha, legalábbis bizonyos helyzetekben biztos érezted már. Ezért, amikor valami ijesztő dologgal kell szembenézned, tegyél úgy, mintha nem bizonytalan lennél, hanem éppen a legjobb, legmagabiztosabb önmagad.

És ezekre a káros elmejátékokra figyelj oda

[[cikk2]]

Egészséged hipermonitorozása

Természetesen fontos, hogy figyelemmel kísérjük egészségünket, ha valami tünetet vagy ijesztő elváltozást tapasztalunk, de nem egészséges a túlzott éberség.

Mindannyiunknak számtalan fájdalma van, amelyek kisebbek vagy átmenetiek és legtöbbször megmagyarázhatatlanok. Az extrém önfigyelem hasznos lehet, mert mindig éberen tart minket, de többségében csak felesleges stresszt okoz, amire egyáltalán nincs szükség.  

Túlzott álmodozás

Mindannyiunknak szüksége van pihenésre, illetve egy kis álmodozásra is. De, mint a tudatmódosító szerek esetében is, néhány embernek egyre nagyobb adagokra van szüksége ahhoz, hogy magasra, vagy ebben az esetben mélyre kerüljön. Így egyre több időt töltenek az illúzióban.

Ez az elmejáték nagyon veszélyes és károsíthatja figyelmünket és reakcióidőnket. Ha túl sokat álmodozunk, nem figyelünk a jelenre, ami akár autóbalesetet is okozhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás