promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ambrus Attila újra kamera elé állt, másodperceken belül hozta nagyon kellemetlen helyzetbe a riporter, a Viszkis nem találta a szavakat
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ambrus Attila lefagyott a kérdéstől, bánhatja hogy vállalta a rövid interjút, kínos volt nézni is.

Hazánk egyik legérdekesebb, legfurcsább híressége minden kétséget kizárólag Ambrus Attila: az egykor még "Viszkis rabló" néven elhíresült Ambrus a '90-es évek egyik legnagyobb "sztárja" volt - apró szépséghiba, hogy a hírnév mögött álló tevékenység bankrablások sorozata volt.

Nem kis mértékben a sajtónak is köszönhetően kialakult Attila körül egyfajta Robin Hood-imidzs - ami ha őszinték akarunk lenni, elég távol állt a valóságtól, és erre valójában ő maga sosem erősítette meg ezeket. A Robin Hood-dologból a gazdagtól lopás része az stimmelt, ám az így szerzett vagyunk a Viszkis magára és barátnőire költötte, bulizgatásokra, utazásokra.

Azóta viszont nagyot fordult a világ: miután a rendőrök elkapták, börtönbüntetését letöltötte, és teljesen jó útra tért. Kitanulta a keramikusszakmát, és semmilyen fórumon nem igyekszik magából "kultuszt" faragni, sőt, mint már említettük, inkább felhívja a veszélyeit a bűnelkövetésnek, és törvénytisztelő magatartásra bátorítja az embereket.

Akárhogy is, a Viszkis már örökre Viszkis marad: valószínűleg első körben mindenki erről fogja beazonosítani. A becenév eredete is jól ismert, miszerint a rablások előtt általában ezzel a fajta itallal "melegített", némileg megnyugtatni az idegeit.

Legutóbb Ambrus Attila a Mandinernek adott interjút, ahol eldöntendő kérdéseket kapott. A kérdések közül nem lehetett kihagyni a nevével való poénkodást: rákérdeztek, hogy a pálinka és a whiskey közül melyik italt kedveli jobban - és nevéhez hűen (de erdélyi származásával ellentétben) a whiskeyt választotta. 

A filmek terén is választania kellett - természetesen a róla készült és A Nagy pénzrablás között. Bár Attila azért nem jött zavarba, bár másodperc csöndes gondolkodás után inkább úgy válaszolt, hogy leginkább egyik sem. Úgy tűnik, ő a riporterrel szemben tényleg lezárta a múltat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás