promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Viszkist egy külföldi maffiafőnök utánozta le, de Ambrus Attila az igazi profi
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ambrus Attila egykori szökését még egy olasz maffiafőnök is leutánozta.

Előkerült a TikTok-on az a híres videó, amiben Ambrus Attila Hajdú Péternek beszél az egykori szökéséről. Nagyon keveseknek sikerült az, ami a Viszkisnek, vagyis hogy meg tudtak szökni a rendőrség Gyorskocsi utcai fogdájából. Az egykori bankrabló bárhol és bármikor vissza tudja idézni, mi történt azon a napon.

Ambrus Attila valóban hét perc alatt tudott megszökni, amihez azért kapott segítséget is, mert hozták és vitték neki az információkat. Lepedőkből, törölközőkből, valamint kábelekből font egy kötelet. Utóbbi miatt meg is sérült a keze, ahogyan csúszott le, és ez a mai napig látszódik. Akármennyire fájdalmas volt, nem mert elengedni, mivel volt még 15 méter az ereszkedésnél.

A Viszkis végül 4 méternél ugrott: nem tört el semmije, de kiment mind a két bokája. Az volt a szerencséje, hogy 400-400 ezer forint volt a cipőjébe rejtve, így ezek tompították az esést.

Hajdú Péter is feltette a nagy kérdést, hogy Ambrus Attilának mégis hogyan volt pénze odabent? Erről is lerántotta anno a leplet, mivel a bankjegyek vécépapírba voltak felcsavarva, így azokat egyszerűen beengedték a börtönbe.

A későbbi helyeken persze már fel voltak készülve, hogy a Viszkis milyen trükkös, így még a fogkeféjét is szétszedték az ellenőrzések során, ha arról volt szó. Ambrus Attila arra készült, hogy az első emeletről szökik meg, de a sors úgy hozta, hogy a harmadikról kellett leereszkednie. A Viszkis elfogása több mint 30 milliójába került akkor a rendőrségnek.

Ambrus Attila módszere végül egy olasz maffiafőnököt is megihletett, aki a szardíniai Nuoróban lévő Badu' e Carros börtönből szökött meg. Marco Raduano sima lepedőkből állított össze magának kötelet, szóval neki nem kellett kábelekkel kiegészítenie, mint a magyar bankrablónak.

Egy idő utána az olasz maffiavezér már nem bírta tartani magát, így ő is hatalmasat esett. A férfi kihasználta a műszakváltást is, és ellopott egy kulcscsomót, hogy azzal el tudjon jutni a megfelelő helyre. Mivel kevés volt az őr, így a szökést csak két óra múlva vették észre. Lehet a Gyorskocsi utcai fogdában már nem tudta volna olyan profin összehozni a szökést, ahogyan azt Ambrus tette.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás