promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nő hazavitt egy kismacskát, hogy felnevelje: hónapok elteltével gyanús dologra figyelt fel
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Látta, hogy egyre nagyobb a baj, de már nem tudott kihátrálni.

Szokásos internet-böngésző túránkon ismét egy egészen elképesztő videóra találtunk, aminek a főszereplője egy kis fekete szőrű jószág. A videó felirata szerint az állatot kicsi korában találtak, naivan azt gondolva, hogy egy kiscicáról van szó.

Tulajdonképpen a macskaféle stimmel, ám a növekedés közben kiderült, hogy nem házi macskáról van szó - hanem egy párducról, ami egy elég hatékony ragadozó.

Az állat felnövését a gazdája meglehetősen jól dokumentálta: ha egészen őszinték akarunk lenni, azért már kicsit korában is látszott, hogy minimum egy igen masszív kiscicáról van szó, nagyobb korában azonban már jöttek a csalhatatlan jelek. A foltosság még a meglévő melanizmus (ez az albinizmus ellentéte, az igen elterjedt feketepárduc néven hívott állat például olyan jaguár, akinél kijött ez a genetikai anomália) is igen jól látszik még a videókon is, és valahogy az egész állat mozgása némileg "vad-szerűbb", mint a házi macska esetében.

Problémákról egyáltalán nem esik szó a videóban, az idilli jelenetek látva karizmatikus keresztény gyülekezetek feltámadás-rajzai juthatnak eszünkbe, amikor a bárány és a farkas egymás mellett isznak a patakból.

Azért amikor a vele élő kutya nyakával játszik, bennünk felmerült egy pillanatra, hogy ebből igen könnyen baj lehet, de a párduc nem vitte tovább a játékot, és ragadozás helyett tovább nyalogatta a kutyus fejét.

Gyakran halljuk, hogy a vadállatok szinte idomíthatatlanok (legalábbis a ragadozók mindenképp), és a bennük lévő ösztönt lehetetlen kihozni, a vadállat vadállat marad - lehet, hogy évekig háziállatként viselkedik, de elég egyetlen pillanat, és kijön a ragadozó-ösztön, amit általában a gazdi szokott bánni.

Ebben a videóban semmi ilyesmi nincs, viszont nagyszerű felvételek vannak a kis fekete párducról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás