promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyönyörű és veszélyes: Inka, a fekete párduc megérkezett az állatkertbe, és komoly feladat vár rá

Gyönyörű és veszélyes: Inka, a fekete párduc megérkezett az állatkertbe, és komoly feladat vár rá

Színes
Kategória fejléc
Promotions

Páratlan a fekete párducok szépsége.

Kevés olyan csodálatos és különleges kinézetű állat van a természetben, mint a fekete párducok. Elég ritka fenevadakról van szó, amiknek állítólag vagy melanizmus okozza a sötét színüket, vagy álmelanizmus. Előbbi a melanin nevű pigment többlete miatt alakul ki, utóbbi esetben pedig a fekete foltok olyan sűrűn helyezkednek el az élőlény testén, hogy a világos háttér sok esetben egyáltalán nem is látszik.

Nemrég izgalmas napra ébredtek az angliai Chester állatkert dolgozói, ugyanis egy új szépség érkezett, aminek az a neve, hogy Inka. A nőstény fekete párduc persze nem azért jött, hogy gyönyörködjön a tájban és heverésszen egy kicsit, ugyanis egy olyan komoly feladat vár rá, aminek nagy szerepe van abban, hogy ezek az állatok megmaradjanak az utókornak, és ne csak az interneten láthassuk őket pár évtized múlva.

Inka azért jött a Chester állatkertbe, hogy megismerkedjen az ott lakó Napa nevű hím fekete párduccal, összemelegedjenek, és utódokat hozzanak a világra, ezzel is segítve a saját fajuk fennmaradását – majd egy párként éljenek tovább, és folytassák ezt a jó szokást.

Akit érdekel, itt megnézhet pár fotót Inkáról, ahogy éppen felfedezi az új környezetet, megismerkedik a hangulatos angliai otthonával, és persze megmutatja a kamerának, hogy mennyire csodaszép és veszélyes tud lenni egyszerre:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak